Καρώ Σημαία

F1, Καναδάς: Pole Position ο Φερστάπεν, δεύτερος ο Χούλκενμπεργκ - Νέα καταστροφή για Φεράρι

F1, Καναδάς: Pole Position ο Φερστάπεν, δεύτερος ο Χούλκενμπεργκ - Νέα καταστροφή για Φεράρι

Ο Μαξ Φερστάπεν έκανε έναν καταπληκτικό γύρο στη βροχή και πήρε άλλη μία pole position στη φετινή σεζόν. Από τη δεύτερη θέση θα εκκινήσει ο Νίκο Χούλκενμπεργκ, ενώ τα προβλήματα των Λεκλέρ και Φεράρι συνεχίζονται.

Ένας πολύ γρήγορος γύρος στο Q3 ήταν αρκετός για τον Φερστάπεν για να εξασφαλίσει ότι θα εκκινήσει στο Grand Prix του Καναδά από τη 1η θέση.  Η βροχή ανέτρεψε τα δεδομένα του και δεύτερο χρόνο έκανε ο Χούλκενμπεργκ, ενώ ακολουθούν οι Αλόνσο, Χάμιλτον και Ράσελ.

Η Φεράρι και ο Λεκλέρ κατέγραψαν μία ακόμη αρνητική εμφάνιση, με τον Μονεγάσκο να ξεκινάει τον αγώνα της Κυριακής (18/06) από την 11η θέση του grid.

Με την εκκίνηση των κατατακτήριων δοκιμών είχαμε… κόκκινη σημαία! Ο κινητήρας του Τζου τον εγκατέλειψε και έτσι έμεινε από νωρίς εκτός του Q1. Οι Λεκλέρ και Χάμιλτον είχαν κάποιες μικρές «περιπέτειες» εκτός πίστας, με το βροχερό οδόστρωμα να δυσκολεύει τις προσπάθειες των οδηγών.

Μαζί με τον Κινέζο πιλότο, εκτός από την αρχή βγήκαν οι Σάρτζεντ, Ντε Βρις, Γκασλί και Τσουνόντα.

Η κατάσταση χειροτέρευσε στο Q2 με την ένταση της βροχής να δυναμώνει και οι επιλογές της μαλακής γόμας προκάλεσαν τεράστιο πρόβλημα στον Στρολ, που χτύπησε τον τοίχο, αλλά και στον Λεκλέρ που έμεινε εκτός της διαδικασίας σε άλλη μία κακή εμφάνιση της Φεράρι. Ο Μονεγάσκος διαμαρτυρήθηκε στην ενδοεπικοινωνία γιατί τα ελαστικά του δεν ήταν έτοιμα…

Εκτός 10άδας και ο Σέρχιο Πέρεζ, τη στιγμή που τον ταχύτερο χρόνο στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο έκανε ο Αλεξάντερ Άλμπον.

Ο Φερστάπεν «πέταγε» και κατέγραψε έναν εντυπωσιακό χρόνο με 1:25:858, ενώ ο Πιάστρι έχασε τον έλεγχο και προκάλεσε μία δεύτερη διακοπή στις κατατακτήριες.

Η βροχή όλο και δυνάμωνε και η προσπάθεια του Ολλανδού παγκόσμιου πρωταθλητή ήταν αρκετή για να του χαρίσει την Pole Position, με τον Νίκο Χούλκενμπεργκ να ξεκινάει δίπλα του στον αγώνα, από την 1η σειρά της εκκίνησης.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0