Καρώ Σημαία

Formula 1: Ατελείωτη η κατηφόρα για Λεκλέρ και Φεράρι…

Formula 1: Ατελείωτη η κατηφόρα για Λεκλέρ και Φεράρι…

Τα προβλήματα της Φεράρι των τελευταίων χρόνων παραμένουν και η ατυχία εξακολουθεί να «χτυπάει την πόρτα» του Σαρλ Λεκλέρ, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει μία κάκιστη αρχή στην σεζόν με την Scuderia.

Σχετικά Άρθρα

Τα ζητήματα με τις λανθασμένες στρατηγικές και την αξιοπιστία του κινητήρα στην Φεράρι δεν έχουν τελειώσει. Ο Λεκλέρ πίστευε στο νέο πλάνο της ομάδας, με την πρόσληψη ενός νέου αγωνιστικού διευθυντή, του Φρεντ Βασέρ από την Άλφα Ρομέο, μετά και την αποχώρηση του Ματίας Μπινότο, ωστόσο μάταια…

Η σεζόν έως τώρα έχει εξελιχθεί με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για τον Μονεγάσκο, ο οποίος βρίσκεται στην 7η θέση της βαθμολογίας και πολύ μακριά από την «συζήτηση» τίτλος. Ενός κακού… μύρια έπονται και το ένα αρνητικό αποτέλεσμα διαδέχεται το άλλο.

Την εγκατάλειψη στον πρώτο αγώνα της χρονιάς στο Μπαχρέιν, ακολούθησε η ποινή 10 θέσεων στις κατατακτήριες της Σαουδικής Αραβίας. H κακοτυχία εμφανίστηκε και στην Αυστραλία, αφού εκ νέου δεν τερμάτισε στο grand prix, ενώ στη συνέχεια χτύπησε στον τοίχο στις κατατακτήριες στο Μαϊάμι.

Τίποτα δεν πηγαίνει με το μέρος του και ήρθε η ποινή τριών θέσεων στο Μονακό και ο αποκλεισμός από το Q1 στην Ισπανία για να προσθέσουν το… κερασάκι στην τούρτα. Μία σεζόν γεμάτη ατυχίες για τον Λεκλέρ, ο οποίος δεν έχει καταφέρει να βρει τρόπο να επαναφέρει την Φεράρι στην κορυφή της Formula 1.

Η παρουσία της Scuderia στο Grand Prix της Βαρκελώνης, ήταν εξίσου απογοητευτική, με τον Μονεγάσκο να εκκινεί από το pit lane. Με τον ρυθμό που είχε δεν μπορούσε να ακολουθήσει την Mercedes και την Red Bull και έμεινε εκτός βαθμολογούμενης 10άδας.

Ο ίδιος έφτασε στο σημείο να δηλώσει μετά τον αγώνα: «Για να είμαι ειλικρινής ελπίζω τα πράγματα να μην γίνουν χειρότερα. Βλέποντας το πώς εξελίχθηκε ο αγώνας μας, δεν γίνεται τα πράγματα να εξελιχθούν χειρότερα». Και αυτό είναι ίσως και το πιο μείζων πρόβλημα, καθώς φαίνεται ότι κανείς δεν μπορεί να… στρώσει την κατάσταση.

Η Φεράρι και ο Λεκλέρ μοιάζουν να είναι συνηθισμένοι σε τέτοια αποτελέσματα και είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί μία διέξοδος για την πιο ιστορική ομάδα της Formula 1

Χρήστος Σκούρας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0