Καρώ Σημαία

Formula 1, Ισπανία: Ακάθεκτος ο Φερστάπεν, επέστρεψε η Mercedes

Formula 1, Ισπανία: Ακάθεκτος ο Φερστάπεν, επέστρεψε η Mercedes

Ασταμάτητος ο Μαξ Φερστάπεν, πήρε την 5η νίκη του στην χρονιά και επέκτεινε το προβάδισμα του από τον δεύτερο Πέρεζ. Στο βάθρο βρέθηκαν και οι δύο Mercedes, με τους Χάμιλτον και Ράσελ να επιδεικνύουν εντυπωσιακό ρυθμό.

Ο Μαξ Φερστάπεν κέρδισε για 5η φορά φέτος και ανέβασε την διαφορά του από τον 2ο της κατάταξης Πέρεζ, στους 53 βαθμούς. Οι Χάμιλτον και Ράσελ τερμάτισαν στις άλλες δύο θέσεις του βάθρου και η Mercedes προσπέρασε την Άστον Μάρτιν στην 2η θέση της βαθμολογίας των κατασκευαστών.

Πολλοί ποδοσφαιρικοί αστέρες έδωσαν το «παρών» στο Grand Prix της Ισπανίας, με τον τηλεοπτικό φακό να «πιάνει» τους Νεϊμάρ, Κιλιάν Εμπαπέ και Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ.

Η εκκίνηση ήταν σχετικά καθαρή, ωστόσο Χάμιλτον και Νόρις είχαν επαφή στην 3η στροφή της πίστας, με αποτέλεσμα ο οδηγός της Mercedes να χάσει την 3η θέση από τον Λανς Στρολ και αυτόν της McLaren να μπει στα πιτς και να πέσει στην τελευταία θέση. Ο Φερστάπεν διατηρήθηκε στην πρωτοπορία, με τον Σάινθ πίσω του.

Στους πρώτους γύρους υπήρχαν πολλά προσπεράσματα, με τον Τζορτζ Ράσελ να ανεβαίνει στην 5η θέση της κατάταξης, τον Σέρχιο Πέρεζ στην 8η και τον Σαρλ Λεκλέρ στην 15η. Παράλληλα, ο Χάμιλτον επανάκτησε τη θέση του στο βάθρο από τον Στρολ, πλησιάζοντας τον Σάινθ.

Η πλειοψηφία των οδηγών πέρασε στα pits για αλλαγή ελαστικών, με τους δύο οδηγούς των Mercedes και Red Bull να είναι οι μόνοι που παρέμειναν με τη γόμα που εκκίνησαν και βρέθηκαν στις πρώτες τέσσερις θέσεις του αγώνα, στον 24ο γύρο. Το pit stop του Χάμιλτον δεν ήταν γρήγορο και ο Σάινθ τον προσπέρασε, τη στιγμή που ο Βρετανός επανήλθε στην πίστα.

Ο Φερστάπεν ήταν… άφαντος και μετά και την δική του αλλαγή ελαστικών βρέθηκε έντεκα δευτερόλεπτα μπροστά από τον Χάμιλτον, ο οποίος πέρασε στον 28ο γύρο τον Σάινθ και ανέβηκε ξανά δεύτερος. Στον γύρο 35, και ο Ράσελ προσπέρασε τον Ισπανό πιλότο της Φεράρι, ανέβηκε στην 3η θέση και έκανε μία μικρή… επίδειξη του καταπληκτικού ρυθμού που είχε η Mercedes.

Τρομερό αγώνα έκανε ο Γιούκι Τσουνόντα, ο οποίος ξεκίνησε από την 15η θέση και βρέθηκε στην 8η, με 20 γύρους να απομένουν. Στον 51ο γύρο, ο Φερνάντο Αλόνσο προσπέρασε τον Εστεμπάν Οκόν και πέρασε στην 8η θέση, με τον Γάλλο οδηγό να πραγματοποιεί μία επικίνδυνη κίνηση πάνω στην ευθεία εκκίνησης-τερματισμού, που δεν… άρεσε στον δύο φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή της Formula 1.

Ο Τσουνόντα έχασε την είσοδο του στην βαθμολογούμενη 10άδα, λόγω ποινής πέντε δευτερολέπτων που δέχθηκε γιατί δεν άφησε χώρο στον Τζου. Τον έξτρα βαθμό του ταχύτερου γύρου τον πήρε ο Μαξ Φερστάπεν.

Ακολουθεί το Grand Prix του Καναδά, που θα διεξαχθεί στις 16-18 Ιουνίου.

Χρήστος Σκούρας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0