Καρώ Σημαία

GP Ισπανίας: Ως το απόλυτο φαβορί ο Φερστάπεν θα ξεκινήσει από την pole position (video)

GP Ισπανίας: Ως το απόλυτο φαβορί ο Φερστάπεν θα ξεκινήσει από την pole position (video)
Τα δοκιμαστικά του GP Ισπανίας ολοκληρώθηκαν επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά που ήθελαν τον Μαξ Φερστάπεν να ξεκινά από την pole position.
Επεισοδιακά ξεκίνησαν τα δοκιμαστικά τεστ για το Grand Prix της Ισπανίας την Κυριακή (04/06, 17:00).

Στο Q1 η διαδικασία διακόπηκε μετά από έξοδο του Μπότας που γέμισε χαλίκια την πίστα. Ο Χάμιλτον έκανε την ταχύτερη διαδρομή με 1.12.937 και τους Νόρις και Ράσελ να ακολουθούν.

Μεγάλη έκπληξη για την Φεράρι το γεγονός ότι ο Λεκλέρ σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:14.079 σημειώνοντας τον 19ο χρόνο και μένοντας εκτός συνέχειας μαζί με τους Σάρτζεντ, Άλμπον, Μάγκνουσεν και Μπότας. Μπορεί στο Q2 τον καλύτερο χρόνο να τον είχε ο Μαξ Φερστάπεν, αλλά οι εκπλήξεις συνεχίστηκαν.

Εκτός συνέχειας έμεινε ο Πέρεζ μαζί με τους Ράσελ, Τσόου, Ντε Βρις και Τσουνόντα.

Δεδομένα το γεγονός που... ξεχώρισε ήταν η επαφή που είχαν ο Χάμιλτον με τον Ράσελ στην ευθεία εκκίνησης τερματισμού.

Στην τρίτη περίοδο ο Φερστάπεν ξεκίνησε ως φαβορί και τερμάτισε με 1:12.2 με κανέναν να μην τον πλησιάζει όπως και ήταν αναμενόμενο. Κανένας δε μπόρεσε να απειλήσει τη Red bull που φάνηκε κυρίαρχη σε μία πίστα που της ταίριαζε απόλυτα.

Ο Σάινθ ακολούθησε τον Ολλανδό στο μισό δευτερόλεπτο τη δεύτερη φορά που προσπάθησε και ο Νόρις εξέπληξε άπαντες αφού από αουτσάιντερ εκτοξεύτηκε στην τρίτη θέση της εκκίνησης.

Ο Χάμιλτον της ανανεωμένης Mercedes ήρθε πέμπτος, ενώ ο Αλόνσο ένατος.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0