Καρώ Σημαία

Οι 5+1 στιγμές του Grand Prix στο Μονακό: Η τέταρτη… παράσταση του Φερστάπεν και η «εκδίκηση» του αουτσάιντερ Οκόν (video)

Οι 5+1 στιγμές του Grand Prix στο Μονακό: Η τέταρτη… παράσταση του Φερστάπεν και η «εκδίκηση» του αουτσάιντερ Οκόν (video)

Το Grand Prix στην θρυλική πίστα του Μονακό, όπως κάθε χρόνο κράτησε το ενδιαφέρον αμείωτο μέχρι τέλους. Ο Φερστάπεν πέτυχε την τέταρτη φετινή του νίκη με τον Αλόνσο να ακολουθεί, ενώ από τα highlights του αγώνα, ξεχωρίζει η κατάκτηση της τρίτης θέσης από τον μάλλον... υποτιμημένο Εστεμπάν Οκόν.  

Συναρπαστικό για ακόμη μία φορά το Grand Prix του Μονακό! Εκεί που όλα έδειχναν να κυλούν ομαλά και χωρίς εκπλήξεις, η βροχή ήρθε και άλλαξε τα σχέδια και τις στρατηγικές των ομάδων. Πολλοί ήταν οι χαμένοι εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, ωστόσο τον Φερστάπεν ούτε αυτό κατάφερε να τον σταματήσει. Ο Ολλανδός δεν πτοήθηκε και είδε πρώτος την καρώ σημαία με τους Αλόνσο και Οκόν να συμπληρώνουν τη δεύτερη και τρίτη θέση του πόντιουμ αντίστοιχα.

Το BN Sports έχει συλλέξει τις 5+1 καλύτερες στιγμές από το… χαοτικό Grand Prix του Μονακό.


1) Είδαμε ίσως τις καλύτερες κατατακτήριες δοκιμές των τελευταίων ετών

Οι κατατακτήριες δοκιμές ολοκληρώθηκαν με τον Μαξ Φερστάπεν να κερδίζει την pole position για χιλιοστά του δευτερολέπτου, αφήνοντας τον Φερνάντο Αλόνσο να ξεκινήσει από τη δεύτερη θέση της σχάρας εκκίνησης στον αγώνα της Κυριακής (28/5). 

Καταστροφική ημέρα είχε ο έτερος οδηγός της Red Bull, Σέρχιο Πέρεζ που είχε έξοδο στο Q1, γεγονός που του κόστισε ακριβά καθώς ο Μεξικανός άρχισε τον αγώνα από το P20. 

Ο Λεκλέρ έκανε πολύ καλούς χρόνους και θα εκκινούσε από την τρίτη θέση, ωστόσο ένα περιστατικό μεταξύ του Μονεγάσκου και του Νόρις ήταν αρκετό ώστε να του επιβληθεί ποινή τριών θέσεων. 

Τεράστια έκπληξη ο Εστεμπάν Οκόν που έφτασε μία ανάσα από την κατάκτηση της πρώτης του pole position αλλά δεν στάθηκε τυχερός απέναντι σε Φερστάπεν και Αλόνσο. 


2) Τεστ νεύρων για τον -ακόμα μία φορά- άτυχο Σάινθ 

Όσο η ένταση του αγώνα δυνάμωνε, και η βροχή πλησίαζε η Φεράρι φάνηκε σαν να είχε... μπερδευτεί για ακόμα μία φορά. Οι υπεύθυνοι στρατηγικής των «τιφόζι» δεν ήταν σίγουροι για το αν θα έπρεπε ο Σάινθ να αλλάξει τα ελάστικά του πριν ξεκινήσει η κακοκαιρία. 

Ο Ισπανός οδηγός είχε ακόμα μία ατυχία πριν από τον διαπληκτισμό του στο team radio της ομάδας, όταν συγκρούστηκε με το μονοθέσιο του Οκόν σχεδόν αχρηστεύοντας την αεροτομή του. 

Στο κρίσιμο σημείο της κούρσας, ο Κάρλος Σάινθ εξέφρασε παράπονα πως η ομάδα θέλει να ευνοήσει περισσότερο τον Μονεγάσκο οδηγό, ο οποίος ωστόσο δεν είχε καλύτερο χρόνο από το ίδιο. 


3) Λάθος στρατηγική της Άστον Μάρτιν

Δεν είναι και τόσο συνηθισμένο στην ομάδα της Άστον Μάρτιν, ειδικά τη φετινή σεζόν το να βλέπουμε λάθη στην στρατηγική της. Παρόλα αυτά, μία κακή εκτίμησή τους κόστισε στον αγώνα της Κυριακής (28/5) από τον Φερνάντο Αλόνσο την πρώτη θέση.

Η ομάδα αποφάσισε να στείλει στον Ισπανό οδηγό στα pits βάζοντας στο μονοθέσιό του σκληρή γόμα λίγους γύρους πριν ξεκινήσει η βροχή. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το να χαθεί πολύτιμος χρόνος μέσα στον οποίο θα μπορούσε ο ίδιος να έχει καλύψει τη διαφορά του από τον Φερστάπεν


4) Ο… ρέκορντμαν Φερστάπεν 

Ο Ολλανδός οδηγός όχι μόνο κερδίζει αλλά καταρρίπτει και το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Τερμάτισε στην εμβληματική πίστα του Μονακό για δεύτερη φορά πρώτος, κάτι που ελάχιστοι οδηγοί της Formula 1 έχουν καταφέρει. 

Εκτός αυτού, φτάνοντας τις 39 νίκες με την ομάδα των «ταύρων», ξεπέρασε τον Σεμπάστιαν Φέτελ (38) και πλέον είναι ο μοναδικός οδηγός που έχει πετύχει τόσες πολλές νίκες για την ομάδα της Red Bull.   


5) Η Μακλάρεν ήταν από τους κερδισμένους του αγώνα 

Η φετινή πορεία της βρετανικής ομάδας δεν είναι καθόλου ιδανική, ειδικά αν συγκρίνει κανείς τα αποτελέσματα και τους βαθμούς που η Μακλάρεν συνήθως έφερνε τις προηγούμενες χρονιές. Από τις μεσαίες θέσεις, η ομάδα του Ζακ Μπράουν έχει καταλήξει να δίνει σε κάθε Grand Prix μάχη για να μπει στη ζώνη των βαθμών.

Ο αγώνας της Κυριακής (28/5) αν και απαιτητικός είχε βαθμολογική συγκομιδή και για τους δύο νεαρούς οδηγούς της ομάδας. Ο Λάντο Νόρις θα μπορούσε βέβαια να είχε σταθεί άτυχος καθώς μπήκε στα pits μόλις ένα γύρο πριν βρέξει. Παρόλα αυτά, τερμάτισε στην 9η θέση με τον Όσκαρ Πιάστρι να ακολουθει στη 10η. 


6) Εστεμπάν Οκόν: Η δικαίωση

Η τρίτη θέση του πόντιουμ και μάλιστα στην πίστα του Μονακό σήμαινε πολλά για τον Γάλλο οδηγό της Alpine. Ο Οκόν όσα χρόνια έχει αγωνιστεί στη Formula 1 έπρεπε να αποδεικνύει τον εαυτό του σε κάθε αγώνα προκειμένου να παραμείνει στην εκάστοτε ομάδα του.

Το μέλλον του για την επόμενη σεζόν στη διοργάνωση δεν ήταν ποτέ εξασφαλισμένο και ο ίδιος σε κάθε αγώνα πάλευε για την παραμονή του. 

Ο Οκόν δήλωσε πως το τρόπαιο της τρίτης θέσης στο Grand Prix του Μονακό είναι η αρχή για πολλά ακόμα, δίνοντας μία υπόσχεση τόσο στον κόσμο που τον υποστηρίζει, όσο και στον ίδιο του τον εαυτό.   




Βασιλική Μπαρτζιώτη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0