Καρώ Σημαία

Formula 1: Επεισοδιακό το FP1 στο Μονακό – Ταχύτερος ο Σάινθ (video)

Formula 1: Επεισοδιακό το FP1 στο Μονακό – Ταχύτερος ο Σάινθ (video)

Ολοκληρώθηκαν οι ελεύθερες δοκιμές στην πίστα του Μονακό με τον Κάρλος Σάινθ να κάνει τον ταχύτερο γύρο και τις δύο Mercedes να δείχνουν θετικά στοιχεία μετά τον ανασχεδιασμό των μονοθέσιων. Παράλληλα όμως δεν έλλειψαν και τα απρόοπτα…

Το τριήμερο δράσης της Formula 1 στο Πριγκιπάτο του Μονακό ξεκίνησε με τις ελεύθερες δοκιμές να ολοκληρώνονται και ο Κάρλος Σάινθ αναδείχθηκε ο ταχύτερος.

Ο πιλότος της Ferrari ολοκλήρωσε τις προσπάθειές του με χρόνο 1:13,372, χρησιμοποιώντας τη μεσαία γόμα ελαστικών. Με μικρή διαφορά, στη 2η θέση ανέβηκε ο Φερνάντο Αλόνσο ο οποίος ήταν τρία δέκατα του δευτερολέπτου πιο αργός.

Την τριάδα «έκλεισε» ο Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος μετά τον ανασχεδιασμό του μονοθέσιου W14 της Mercedes έδειξε να τα πηγαίνει καλύτερα. Αντίθετα, ο Μαξ Φερστάπεν που ολοκλήρωσε τις δοκιμές στην 6η θέση, είχε έντονα παράπονα από το μονοθέσιο της Red Bull.

Βέβαια, οι ελεύθερες δοκιμές σε μία τόσο δύσκολη πίστα όπως του Μονακό δεν θα μπορούσαν να ολοκληρωθούν χωρίς… επεισόδια. Ο Νίκο Χούλκενμπεργκ κατά την είσοδο στο σικέιν Νουβέλ ακούμπησε την μπαριέρα και κλάταρε το ελαστικό του, ενώ η πίστα γέμισε με θραύσματα.

Έτσι, υπήρξε κόκκινη σημαία και για λίγο οι δοκιμές διακόπηκαν. Ωστόσο δεν ήταν η μοναδική φορά που συνέβη αυτό, καθώς λίγο πριν την ολοκλήρωση των δοκιμών, ο Άλμπον χτύπησε στις μπαριέρες και κατέστρεψε το μονοθέσιο. Ο πιλότος της Williams ήταν εντάξει στην υγεία του, αλλά οι δοκιμές έλαβαν τέλος πρόωρα λόγω της κόκκινης σημαίας.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0