Καρώ Σημαία

Οι 5+1 στιγμές από το GP του Μαϊάμι: Απόλυτη κυριαρχία της Red Bull υπό το βλέμμα «αστέρων» του Hollywood

Οι 5+1 στιγμές από το GP του Μαϊάμι:  Απόλυτη κυριαρχία της Red Bull υπό το βλέμμα «αστέρων» του Hollywood

Το Μαϊάμι για ακόμα μία φορά είχε δράση αλλά όχι… δράματα με τον Φερστάπεν να επικρατεί ξανά επιστρέφοντας στις νίκες. Σε ένα grid γεμάτο από αστέρες, η Red Bull έδωσε ακόμα μία παράσταση με τον Αλόνσο της Άστον Μάρτιν να συνεχίζει την σαρωτική του πορεία στο φετινό πρωτάθλημα.

 

Το Γκραν Πρι του Μαϊάμι δεν είχε μεγάλες εκπλήξεις παρά το ότι ο Μαξ Φερστάπεν από την 9η θέση κατάφερε τελικά να ανέβει στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου. Όπως έχει αποδείξει πολλές φορές ο Ολλανδός, δεν έχει καμία σημασία από που θα ξεκινήσει τον αγώνα, αφού στο τέλος κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ο νικητής. Οι Σέρχιο Πέρεζ και Φερνάντο Αλόνσο που συμπλήρωσαν το πόντιουμ, εξακολουθούν να πραγματοποιούν φοβερές εμφανίσεις στο φετινό πρωτάθλημα την ίδια στιγμή που η Φεράρι δείχνει να… δεινοπαθεί εξαιτίας της κακής στρατηγικής αλλά ενίοτε και της κακοτυχίας.

Το bnsports συγκέντρωσε τις 5+1 στιγμές που ξεχώρισαν στην 5η στροφή του φετινού πρωταθλήματος της Formula 1, στην πίστα του Μαϊάμι.


  • Ο συνήθης ύποπτος, Μαξ Φερστάπεν

Ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull δεν έχει αντίπαλο. Μπορεί οι κατατακτήριες του Σαββάτου (6/5) να ήταν καταστροφικές για τον ίδιο, αφού ένα λάθος του τον έστειλε στην 9η θέση της σχάρας εκκίνησης, αλλά απέδειξε για ακόμα μία φορά πως ακόμα και αν ξεκινήσει τελευταίος μπορεί να κερδίσει.

Μέσα σε 16 μόλις γύρους βρέθηκε από την 9η στη δεύτερη θέση, πραγματοποιώντας μάλιστα και μία διπλή προσπέραση επί των Λεκλέρ και Μάγκνουσεν στον 4ο γύρο. Εκμεταλλευόμενος την φθορά στα ελαστικά του Πέρεζ, ο Φερστάπεν κρατήθηκε στην πρώτη θέση μέχρι τέλους πανηγυρίζοντας την τρίτη φετινή του νίκη.


  • Κάρλος Σάινθ ή αλλιώς, ο μεγάλος χαμένος του Μαϊάμι

Ο Ισπανός οδηγός της Φεράρι σίγουρα θα θέλει να ξεχάσει τα όσα συνέβησαν στον αγώνα της Κυριακής (7/5), τα οποία του στέρησαν το πρώτο του φετινό πόντιουμ. Έχοντας εξασφαλίσει μία πολύ καλή θέση στη σχάρα εκκίνησης (3η) μετά τις κατατακτήριες του Σαββάτου, ο 28χρονος είχε όλες τις προϋποθέσεις ώστε να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για εκείνον και την ομάδα του.

Το μεγάλο του λάθος στα pits, όταν ξεπέρασε το όριο ταχύτητας του pitlane επέσυρε μία… καταστροφική ποινή 5 δευτερολέπτων που τον περιόρισε τελικά στην πέμπτη θέση.


Ακόμα ένα Γκραν Πρι πέρασε με τη Φεράρι να μην έχει πετύχει κανένα από τους φετινούς της στόχους αφού και ο Σαρλ Λεκλέρ τερμάτισε τον αγώνα 7ος.  


  • Ο Φερνάντο Αλόνσο το έκανε ξανά!

Ο Αλόνσο, με την πολύ ανταγωνιστική Άστον Μάρτιν, είναι φέτος η μεγαλύτερη έκπληξη της διοργάνωσης. Ο Ισπανός οδηγός όχι μόνο βρέθηκε δεύτερος στις κατατακτήριες του Σαββάτου (6/5) αλλά κατάφερε να διατηρηθεί στις κορυφαίες θέσεις σε όλη τη διάρκεια του αγώνα πάρα την πίεση από τις δύο Φεράρι και τον Τζορτζ Ράσελ.

Ο Αλόνσο, μετά τον αγώνα το Μαϊάμι πανηγύρισε το πρώτο του πόντιουμ σε πίστα των ΗΠΑ από το 2012!     

  • Εμφανέστατη η βελτίωση των δύο Μερσέντες

Ο Τότο Βολφ είχε δηλώσει στον απόηχο των προηγούμενων αγώνων πως η ομάδα της Μερσέντες σχεδίαζε ήδη κάποιες αλλαγές που πρέπει να γίνουν, ώστε να είναι το μονοθέσιο τους πιο ανταγωνιστικό και αποδοτικό.

Πράγματι, τόσο ο Τζορτζ Ράσελ όσο και ο Λιούις Χάμιλτον είχαν μία αρκετά καλή κούρσα με τον Βρετανό παγκόσμιο πρωταθλητή μάλιστα να τερματίζει μία ανάσα πριν το βάθρο έχοντας ξεκινήσει 13ος! Από την άλλη, ο νεαρός ομόσταβλός του διατηρήθηκε στην 6η θέση από την οποία και εκκίνησε, παρά την συνεχή απειλή της Φεράρι του Λεκλέρ που τον καταδίωκε.

  • Μεγάλη έκπληξη ο Κέβιν Μάγκνουσεν

Πολύ δυνατό Σαββατοκύριακο είχε ο Κέβιν Μάγκνουσεν με την Χάας ο οποίος στις κατατακτήριες έκανε την έκπληξη καταλαμβάνοντας την 4η θέση της σχάρας εκκίνησης. Μπορεί να μην κατάφερε να διατηρήσει το μεγάλο του πλεονέκτημα στον αγώνα της Κυριακής (7/5), καθώς έπρεπε να παλέψει με… θηρία όπως η Μερσέντες και Φεράρι, αλλά τουλάχιστον η προσπάθειά του είχε συγκομιδή ενός βαθμού για την ομάδα του.

  • Παρέλαση… αστέρων όπως κάθε χρόνο στο Μαϊάμι

Η πίστα του Μαϊάμι είναι ιδιαίτερα γνωστή για τους διασήμους που κάθε χρόνο δίνουν το «παρόν». Αστέρες του Χόλιγουντ, τραγουδιστές αλλά και αθλητές άλλων σπορ ξεναγούνται στα γκαράζ των ομάδων και βιώνουν από κοντά την εμπειρία της Formula 1.


Ο Τομ Κρουζ είναι αυτός που τις περισσότερες φορές βρίσκεται στο πλευρό του επικεφαλής στρατηγικής της Μερσέντες, Τότο Βολφ, ενώ φέτος την παράσταση έκλεψε ο Ρότζερ Φέντερερ ο οποίος δήλωσε πως στηρίζει τον Λιούις Χάμιλτον.  


Βασιλική Μπαρτζιώτη
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0