Καρώ Σημαία

Formula 1, Αζερμπαϊτζάν: Εκπληκτική παράσταση και νίκη Πέρεζ στο Μπακού - Το 4/4 για την ασυναγώνιστη Red Bull!

Formula 1, Αζερμπαϊτζάν: Εκπληκτική παράσταση και νίκη Πέρεζ στο Μπακού - Το 4/4 για την ασυναγώνιστη Red Bull!

Απίστευτος Πέρεζ στο Μπακού! Ο Μεξικανός πρωταγωνίστησε στο Γκραν Πρι του Αζερμπαϊτζάν, ανεβαίνοντας στην κορυφή του πόντιουμ με τον Μαξ Φερστάπεν να τερματίζει δεύτερος κάνοντας το 1-2 για την ασταμάτητη Red Bull. Ο Λεκλέρ σε ακόμα μία κακή ημέρα, δεν εκμεταλλεύτηκε την pole position του και τερμάτισε τρίτος, ανεβαίνοντας για πρώτη φορά φέτος στο βάθρο.  

Απόλυτος κυρίαρχος στους δρόμους του Μπακού ο Σέρχιο Πέρεζ που κατάφερε να διατηρήσει διαφορά ασφαλείας από τον δεύτερο Μαξ Φερστάπεν και να δει πρώτος την καρώ σημαία του Αζερμπαϊτζάν. Την αρχική τριάδα συμπλήρωσε ο Σαρλ Λεκλέρ που παρά το ότι είχε την pole position, δεν κατάφερε να σταθεί όρθιος απέναντι στις ταχύτατες Red Bull

Ο αγώνας ξεκίνησε χωρίς δράμα με τον Λεκλέρ να κρατάει την pole position του και να οδηγεί προσωρινά την κούρσα. Κατά την εκκίνηση δεν έγινε καμία μεταβολή στην πρώτη εξάδα, ο Λάντο Νόρις ωστόσο με την Μακλάρεν ήταν ο μεγάλος χαμένος, εχοντας βρεθεί δύο θέσεις πιο χαμηλά. 

Ήδη από τον τρίτο γύρο ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull απειλούσε τον Λεκλέρ και με τη βοήθεια του DRS κατάφερε τελικά να προηγηθεί. Λίγο αργότερα και ο Πέρεζ νίκησε τον Μονεγάσκο και πέρασε με άνεση δεύτερος αφήνοντας πίσω τις δύο Φεράρι

Μεγάλες μάχες βρίσκονταν σε εξέλιξη μεταξύ Αλόνσο και Χάμιλτον για την πέμπτη θέση, με τα ελαστικά του Βρετανού οδηγού της Μερσέντες να μην τον βοηθούν ιδιαίτερα. Το πιτ στοπ του Χάμιλτον του κόστισε αρκετά δευτερόλεπτα, καθώς υπήρχε μεγάλος συνωστισμός στα γκαράζ των ομάδων. 

Το αυτοκίνητο ασφαλείας μετά την εγκατάλειψη του Ντε Φρις εισήλθε στην πίστα δίνοντας την ευκαιρία στις ομάδες να κάνουν τις πρώτες αλλαγές στα ελαστικά τους. Ο πρωτοπόρος Μαξ Φερστάπεν έκανε ένα κακό πιτ στοπ χάνοντας προσωρινά την πρώτη θέση. 

Μετά την απομάκρυνση του αυτοκινήτου ασφαλείας ο αγώνας ξεκίνησε από την αρχή με τους προπορευόμενους να έχουν αλλάξει σε σκληρή γόμα. Ο Πέρεζ διατηρούσε το προβάδισμα και πίσω του οι Λεκλέρ και Φερστάπεν μάχονταν για την δεύτερη θέση με τον Ολλανδό να επικρατεί τελικά κάνοντας το 1-2 για την ομάδα της Red Bull στον 15ο γύρο. 

Σε μια μάλλον κακή ημέρα για την Φεράρι, ο Σάινθ δεν κατάφερε να υπερασπιστεί την θέση του και υπέκυψε στην πίεση του με τον Ισπανό οδηγό της Άστον Μάρτιν να περνάει τέταρτος. 

Για αρκετούς γύρους καμία αλλαγή δεν είχε γίνει στην κατάταξη με τις Red Bull να εξακολουθούν να οδηγούν την κούρσα στο Μπακού. Ο Λεκλέρ στον 30ο γύρο άρχισε να νιώθει απειλή από τον Αλόνσο, ο οποίος πλησίαζε επικίνδυνα εχοντας «ροκανίσει» την απόσταση από τον 25χρονο οδηγό της Φεράρι.

Χάμιλτον και Σάινθ στον 41ο γύρο βρίσκονταν πλέον πολύ κοντά με τον Βρετανό παγκόσμιο πρωταθλητή να είναι κολλημένος στην Φεράρι το Ισπανού επιχειρώντας συνεχώς να τον προσπεράσει. Η ταχύτητα της Μερσέντες ήταν απογοητευτική καθώς ο Λιούις Χάμιλτον δεν μπορούσε να προσπεράσει τον Μονεγάσκο παρά το ότι βρισκόταν σε ζωή DRS.

Στους τελευταίους γύρους ο Νόρις μετά από μεγάλη πίεση κατάφερε τελικά να προσπεράσει το Νίκο Χούλκενμπεργκ και να κερδίσει υπέρ-πολύτιμους βαθμούς για την ομάδα της Μακλάρεν.


Επόμενο Γκραν Πρι στο πάντα συναρπαστικό Μαϊάμι, στις 5-7 Μαΐου.   


Βασιλική Μπαρτζιώτη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0