Καρώ Σημαία

Formula 1, Αζερμπαϊτζάν: Ο Πέρεζ απόλυτος κυρίαρχος του πρώτου Sprint στο Μπακού

Formula 1, Αζερμπαϊτζάν: Ο Πέρεζ απόλυτος κυρίαρχος του πρώτου Sprint στο Μπακού
Ο Σέρχιο Πέρεζ πέτυχε μια πανηγυρική νίκη στο πρώτο Sprint του 2023, στο Μπακού, με τον Λεκλέρ να μην εκμεταλλεύεται το πλεονέκτημα της pole position τερματίζοντας δεύτερος. Την αρχική τριάδα συμπλήρωσε ο Φερστάπεν, ο οποίος πάλεψε αλλά τελικά δεν νίκησε τον Μονεγάσκο οδηγό.

Πρεμιέρα για το πρώτο Sprint Race του 2023 στην πίστα του Μπακού στο Αζερμπαϊτζάν. Ο Σαρλ Λεκλέρ παρά την ατυχία του στο SQ3 πέτυχε τον καλύτερο χρόνο στις κατατακτήριες εξασφαλίζοντας την pole position με τους Μαξ Φερστάπεν και Σέρχιο Πέρεζ να τερματίζουν στην δεύτερη και την τρίτη θέση αντίστοιχα. 

Ο Γιούκι Τσουνόντα βγήκε εκτός με το… καλησπέρα σας, αφού στον πρώτο μόλις γύρο, προσέκρουσε στον τοίχο της πίστας και έχασε το δεξί του ελαστικό. 

Μετά την απόσυρση του αυτοκινήτου ασφαλείας, ο Πέρεζ κατάφερε να προσπεράσει άμεσα τη Φεράρι του Λεκλέρ, κάνοντας τον ταχύτερο γύρο και αυξάνοντας σταδιακά τη διαφορά του από τον δεύτερο. Τα πράγματα δυσκόλευαν για τον Μονεγάσκο οδηγό, ο οποίος θα έπρεπε να αμυνθεί και στον ταχύτατο Μαξ Φερστάπεν που πλησίαζε επικίνδυνα.

Παράλληλα, «μάχη» εκτυλίσσονταν και για την 8η θέση που χαρίζει τους πολυπόθητους έξτρα βαθμούς, με τους Στρολ και Άλμπον να κοντράρονται μέχρι που ο Καναδός κατάφερε να προηγηθεί αλλά εν τέλει τερμάτισε στην 9η θέση. 

Στον 13ο γύρο ο Λεκλέρ λίγο έλειψε να ανακτήσει το προβάδισμα που αρχικά είχε, ωστόσο ο Μεξικανός ηταν εκεί για να πει το «όχι» και να παραμείνει με την Red Bull στην πρώτη θέση μέχρι το τέλος του Sprint

Με… νύχια και με δόντια ο Λεκλέρ κατάφερε να κρατηθεί στην δεύτερη θέση παρά τη συνεχή απειλή του Φερστάπεν, ο οποίος τερμάτισε τελικά τρίτος. 

Η καρώ σημαία του πρώτου Sprint χάρισε στον Σέρχιο Πέρεζ όχι την pole position για τον αγώνα της Κυριακής (30/4) αλλά πολύτιμους έτρα βαθμούς, μειώνοντας τη διαφορά στους 13 από τον πρωτοπόρο ομόσταβλό του Μαξ Φερστάπεν.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0