Καρώ Σημαία

F1, Αζερμπαϊτζάν: Pole position για τον Λεκλέρ, παρά την εγκατάλειψη στο SQ3

F1, Αζερμπαϊτζάν: Pole position για τον Λεκλέρ, παρά την εγκατάλειψη στο SQ3

Ο Σαρλ Λεκλέρ με τη Φεράρι, παρά το τρακάρισμά του στο SQ3, κατέκτησε την pole position στο Μπακού και θα ξεκινήσει το Σπριντ του Σαββάτου (29/4) από την πρώτη θέση της σχάρας εκκίνησης.

Η πολύ ξεχωριστή διαδικασία κατατακτήριων, Sprint Shootout, που ξεκίνησε για πρώτη φορά φέτος στο Μπακού είχε απόλυτο πρωταγωνιστή τον Σαρλ Λεκλέρ με την Φεράρι, ο οποίος σημείωσε τον καλύτερο χρόνο. Μπορεί η πρόσκρουσή του στις μπαριέρες να τον έθεσε εκτός, παρόλα αυτά θα βρίσκεται στην pole position με τους Σέρχιο Πέρεζ και Μαξ Φερστάπεν να συμπληρώνουν την αρχική τριάδα.

Στο SQ1, ο Μονεγάσκος ανέβηκε από νωρίς στην πρώτη θέση καταφέρνοντας να κάνει καλύτερο χρόνο από τον Oλλανδό οδηγό της Red Bull με τους Άλμπον και Σάρτζεντ να βρίσκονται επίσης πολύ ψηλά στην κατάταξη. Οι Ζου, Μπότας, Τσουνόντα, Γκασλί και Ντε Φρις αποκλείστηκαν ήδη από τον πρώτο γύρο των κατατακτήριων.

Στο SQ2 απουσίαζε ο Λόγκαν Σάρτζεντ, ο οποίος ενώ μέχρι τότε πραγματοποιούσε μια πολύ καλή κούρσα κατέληξε στις προστατευτικές μπαριέρες και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει. Ο Λεκλέρ συνέχισε να προπορεύεται όταν απειλήθηκε από τον Φερστάπεν για πρώτη φορά με τον Ολλανδό να πετυχαίνει τον ταχύτερο γύρο και να ανεβαίνει προσωρινά πρώτος.

Το καθοριστικό SQ3, δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Μονεγάσκο οδηγό της Φεράρι καθώς ο ίδιος κατέληξε στον τοίχο της πίστας. Παρά το ότι δεν κατάφερε να βελτιώσει τον χρόνο του, πήρε τελικά την pole position διότι τόσο ο Πέρεζ όσο και ο Φερστάπεν δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν τον καλύτερο χρόνο που είχε κάνει ο 25χρονος οδηγός της Scuderia.



www.bnsports.gr
  

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0