Καρώ Σημαία

Βασέρ: «Υπήρξαν τρία συμβάντα με διαφορετικές αποφάσεις»

Βασέρ: «Υπήρξαν τρία συμβάντα με διαφορετικές αποφάσεις»

Ο διευθυντής της Scuderia, Φρεντ Βασέρ άσκησε κριτική για τον τρόπο με τον οποίο η FIA διαχειρίστηκε την ποινή του Σάινθ μετά το GP της Αυστραλίας.

Η Scuderia έκανε επίσημο αίτημα για την επανεξέταση της ποινής του Κάρλος Σάινθ και την ποινή πέντε δευτερολέπτων που δέχθηκε για την επαφή που είχε με την Aston Martin του Φερνάντο Αλόνσο. Ενώ επίσης στάθηκε και στα συμβάντα των Γκσλί/ Οκόν και Σάρτζεαντ/Ντε Βρις όπου οι αποφάσεις είχαν μεγάλη διαφορά μεταξύ τους.

Μπορεί η Ferrari στο άκουσμα της ποινής να μην άσκησε έφεση αλλά πλέον διεκδικεί την επαναφορά του Σάινθ στην 4η θέση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του διευθυντή  

«H αντίδραση των αγωνοδικών δεν ήταν η ίδια στα συμβάντα των Γκασλί/Οκόν και Σάρτζεαντ/Ντε Βρις. Αλλά θέλω να αποφύγω να κάνω κάποιο σχόλιο. Αυτό που μπορούμε να ελπίζουμε τουλάχιστον είναι να ανοίξουμε ξανά την κουβέντα μαζί τους, και για το καλό του σπορ να αποφύγουμε τέτοιες καταστάσεις όπου υπήρξαν τρία συμβάντα στην ίδια στροφή, αλλά διαφορετικές αποφάσεις για τον καθένα. Τον μεγαλύτερο εκνευρισμό είχε ο Κάρλος, τον ακούσατε από τη ραδιοεπικοινωνία, για το γεγονός ότι δεν υπήρξε ακροαματική διαδικασία. Διότι ήταν μια πολύ ιδιαίτερη υπόθεση και θα είχε νόημα να υπάρξει διότι η απόφαση δεν θα επηρέαζε την τελετή της απονομής στο βάθρο. Είναι στο χέρι των κριτών να αποφασίσουν ποια είναι η ορθή ποινή, αλλά τουλάχιστον για μένα, για τον Κάρλος και για την ομάδα το άνοιγμα της υπόθεσης ξανά θα είναι ένα πρώτο βήμα. Δεν θέλω να κατηγορήσω κάποιον. Στα αγωνιστικά συμβάντα, στα 33 χρόνια που κάνω αυτή τη δουλειά, πάντα υπάρχουν δύο απόψεις, με διαφορετικά δεδομένα και διαφορετική απόφαση, ανάλογα από τον οδηγό. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι εύκολη δουλειά»

 

www.bnsports.gr 

 

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0