Καρώ Σημαία

Οι 5+1 στιγμές μετά το χαοτικό Γκραν Πρι της Αυστραλίας: Κούρσα που θύμιζε... ταινία με δύο ασύλληπτα ρεκόρ! (video)

Οι 5+1 στιγμές μετά το χαοτικό Γκραν Πρι της Αυστραλίας: Κούρσα που θύμιζε... ταινία με δύο ασύλληπτα ρεκόρ! (video)
Σε έναν χαοτικό αγώνα με τρεις κόκκινες σημαίες, ο Μαξ Φερστάπεν με την Red Bull πανηγύρισε ακόμα μια νίκη. Ο Χάμιλτον επέστρεψε στα πόντιουμ, ενω ο Αλόνσο με την τρίτη θέση που εξασφάλισε, συμπλήρωσε το πιο πετυχημένο βάθρο όλων των εποχών.

Αν χρειαζόταν  να περιγράψουμε με μια λέξη το Γκραν Πρι της Αυστραλίας αυτή θα ήταν : το χάος. Σε μια από τις πιο συναρπαστικές κούρσες στην ιστορία, ο Μαξ Φερστάπεν πανηγύρισε την τρίτη διαδοχική φετινή του νίκη, ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Λιούις Χάμιλτον επέστρεψε στο βάθρο, ενω ο Φερνάντο Αλόνσο ήταν για άλλη μια φορά… πιστός στο ραντεβού του με το πόντιουμ. 

Το BN Sports συνέλεξε τα 5+1 πράγματα που μάθαμε μετά το ανατρεπτικό Γκραν Πρι της Αυστραλίας

Το πόντιουμ με τις περισσότερες κατακτήσεις στην ιστορία του αθλήματος! 

Φερστάπεν, Χάμιλτον και Αλόνσο συμπλήρωσαν την αρχική τριάδα πετυχαίνοντας ένα ασύλληπτο ρεκόρ. Οι τρεις οδηγοί σημείωσαν το πιο πετυχημένο πόντιουμ στην ιστορία του αθλήματος. Το άθροισμα των παγκόσμιων πρωταθλημάτων και των τριών οδηγών είναι 11 ενώ οι συνολικές νίκες τους, 172. Επιπλέον, και οι τρεις μαζί έχουν κερδίσει 147 pole positions ενώ παράλληλα έχουν ανέβει στο βάθρο 373 φορές! 

Λιούις Χάμιλτον: Η επιστροφή 

Ο Βρετανός οδηγός της Μερσέντες, μετά από μια δύσκολη περσινή χρονιά, ξεκίνησε στο φετινό πρωτάθλημα διστακτικά και χωρίς να θεωρείται η μεγαλύτερη «απειλή» για την ομάδα της Red Bull. Στο φετινό Γραν Πρι της Αυστραλίας ωστόσο, υπενθύμισε σε όλους ποιός είναι. Έγινε ο πρώτος οδηγός στην ιστορία της F1 που σημειώνει πόντιουμ εδώ και 17 διαδοχικές σεζόν. Ο ίδιος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του το 2007 και έκτοτε έχει αποσπάσει 7 φορές τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή. 

Δικαιωματικά ο Πέρεζ ψηφίστηκε οδηγός της ημέρας 

Ο Σέρχιο Πέρεζ έκανε μια φανταστική κούρσα, παρά τις τρεις διακοπές και τα όσα άλλα απρόοπτα συνέβησαν στην πίστα της Αυστραλίας. Μπορεί να μην τερμάτισε στην αρχική τριάδα, ωστόσο βρέθηκε στην 5η θέση σημειώνοντας πολύ σημαντικούς βαθμούς για τον ίδιο και την ομάδα του. Ο «Τσέκο» μετά τις καταστροφικές κατατακτήριες που είχε, ξεκίνησε τον αγώνα βρισκόμενος στην τελευταία θέση της σχάρας εκκίνησης. Κόντρα σε όλα όσα διαδραματίζονταν, πραγματοποίησε μια φορά τον ταχύτερο γύρο ενώ παραλληλα ψηφίστηκε από το κοινό ως ο οδηγός της ημέρας. 

Ο Πιέρ Γκασλί… ακροβατεί σε ένα σχοινί και είναι μια ανάσα κοντά στον αποκλεισμό

Ο Γάλλος οδηγός της Αλπίν, είχε σφοδρή σύγκρουση με τον ομόσταβλό του Εστεμπάν Οκόν, γεγονός που προβλημάτισε ιδιαίτερα τους αγωνοδίκες. Έπειτα από εξέταση του περιστατικού, οι αρμόδιοι θεώρησαν πως δεν υπάρχει λόγος να επιβάλουν κάποια κύρωση. Λίγο έλειψε να δεχθεί ακόμα μια ποινή η οποία θα ανέβαζε τον ήδη αυξημένο αριθμό των τιμωριών του στις 10. Ο κανονισμός της FIA προβλέπει αποκλεισμό όταν κάποιος οδηγός συμπληρώνει τις 12 ποινές και ο Γκασλί φαίνεται πως πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός για να αποφύγει αυτό το καθόλου ευχάριστο ενδεχόμενο. 

Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο… λείπει από την Formula 1 

Ο Αυστραλός πρώην οδηγός της Μακλάρεν, έκανε μια γκεστ εμφάνιση στην Μελβούρνη βάζοντας «φωτιά» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Ρικιάρντο είναι ένας από τους πιο συμπαθείς οδηγούς και είναι φανερό πως η απουσία του από τις πίστες είναι αισθητή στους φιλάθλους της F1. Ο ίδιος παρακολούθησε τον αγώνα από το γκαράζ της Red Bull ενώ προηγουμένως δοκίμασε και το μονοθέσιο της ομάδας, δηλώνοντας παράλληλα πως δεν είναι καθόλου απίθανο το να επιστρέψει στην ενεργό δράση. Εκτός από επιθυμία του ίδιου είναι σίγουρο πως και ο κόσμος της Formula 1, θα συμφωνούσε πως του ανήκει μια θέση ανάμεσα στην 20αδα των οδηγών.

Πρωταγωνιστές του αγώνα, το αυτοκίνητο ασφαλείας και η κόκκινη σημαία

Για ακόμα μια φορά το αυτοκίνητο ασφαλείας έκλεψε την παράσταση στην πίστα της Αυστραλίας, γεγονός που ηταν αναμενόμενο μετά τα όσα συνέβησαν στον συγκεκριμένο αγώνα. Σημειώθηκαν τρεις διακοπές με τις τρεις κόκκινες σημαίες να αποτελούν αριθμό - ρεκόρ καθώς πότε άλλοτε κάποιος αγώνας δεν είχε σταματήσει τόσες φορές, ακόμα και σε συνθήκες καταρρακτώδους βροχής. Μέσα στο απόλυτο χάος που δημιουργήθηκε, οκτώ οδηγοί δεν κατάφεραν καν να τερματίσουν ενώ υπήρξαν 6 τρακαρίσματα και ένα… φλεγόμενο μονοθέσιο! 

Βασιλική Μπαρτζιώτη
www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0