Καρώ Σημαία

Formula 1: Το 1-2 για την Red Bull με τον Πέρεζ να πετυχαίνει την πρώτη φετινή του νίκη στην Σαουδική Αραβία!

Formula 1: Το 1-2 για την Red Bull με τον Πέρεζ να πετυχαίνει την πρώτη φετινή του νίκη στην Σαουδική Αραβία!

To Γκραν Πρι της Σαουδικής Αραβίας, στην γρήγορη και απαιτητική πίστα της Τζέντα, ανέδειξε μεγάλο νικητή τον Σέρχιο Πέρεζ με τους Φερστάπεν και Ράσελ να συμπληρώνουν την δεύτερη και την τρίτη θέση του πόντιουμ. Η ποινή των δέκα δευτερολέπτων κόστισε στον Αλόνσο την τρίτη θέση.


Ο αγώνας ξεκίνησε με μια πολύ καλή εκκίνηση από τον Ράσελ ο οποίος προσπέρασε τον Πέρεζ που βρισκόταν στην pole position, έδωσε στον Άγγλο προβάδισμα το οποίο ωστόσο δεν κατάφερε να διατηρήσει και τελικά τερμάτισε στην 3η θέση της πίστας της Τζέντα, ύστερα από ποινή 10 δευτερολέπτων που επεβλήθη στον Αλόνσο. Ο Λιούις Χάμιλτον με την έτερη Μερσέντες ολοκλήρωσε τον αγώνα στην 5η θέση, έχοντας καταφέρει να αντέξει στην πίεση του Κάρλος Σάινθ.

 Ο Φερνάντο Αλόνσο στον 3ο γύρο άρχισε να ηγείται του αγώνα ωστόσο του επιβλήθηκε ποινή πέντε δευτερολέπτων, καθώς δεν είχε τοποθετήσει το μονοθέσιο του στην σωστή θέση της σχάρας εκκίνησης πριν την έναρξη. Η ποινή δεν του στέρησε το πόντιουμ και κατάφερε τελικά να ανέβει στο τρίτο ψηλότερο σκαλί της Σαουδικής Αραβίας ύστερα από έναν πολύ καλό αγώνα. Ο Ισπανός με την Άλφα Ρομέο, παρά την σημερινή του ατυχίαφαίνεται πως έχει έρθει για να μείνει και σε κάθε αγώνα αποδεικνύει πως θα αποτελέσει έναν δύσκολο αντίπαλο για τον Φερστάπεν και την Red Bull.

Ο Λεκλέρ, ο οποίος αν και ξεκίνησε από την 12η θέση, λόγω αλλαγών στο μονοθέσιό του, ήταν σαρωτικός και ανέβαινε πολύ γρήγορα με την Φεράρι, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να πλησιάσει τις πρώτες θέσεις σε αντίθεση με τον Μαξ Φερστάπεν. Ο Ολλανδός, ο οποίος ξεκίνησε από την επίσης μειονεκτική 15η θέση, ύστερα από καταστροφικές κατατακτήριες, έφτασε να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τον ομόσταβλό του και κατέλαβε τελικά την δεύτερη θέση με την Red Bull να κάνει το 1-2 σε ένα ακόμα Γκραν Πρι, σφραγίζοντας τον τίτλο του αδιαφιλονίκητου φαβορί.

Τέλος, οι δύο Φεράρι, για ακόμα μια φορά δεν εντυπωσίασαν παρά τις προσπάθειες και δεν μπόρεσαν να διεκδικήσουν την πρωτιά. Περιορίστηκαν στις μεσαίες θέσεις με τον Σάινθ να τερματίζει έκτος και τον Μονεγάσκο έβδομο.  



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0