Καρώ Σημαία

Formula 1: Άνετη νίκη για τον Μαξ Φερστάπεν στο Μπαχρέιν - Ο φοβερός Αλόνσο για 99η φορά στο πόντιουμ!

Formula 1: Άνετη νίκη για τον Μαξ Φερστάπεν στο Μπαχρέιν - Ο φοβερός Αλόνσο για 99η φορά στο πόντιουμ!
Πρώτο «πιτ στοπ» για το φετινό πρωτάθλημα της Formula1 στην πίστα Σακχίρ στο Μπαχρέιν. Ο Μαξ Φερστάπεν με την Red Bull πήρε μια άνετη νίκη με τους Πέρεζ και Αλόνσο να τερματίζουν στην δεύτερη και την τρίτη θέση του πόντιουμ αντίστοιχα. Μεγάλος άτυχος ο Σάρλ Λεκλέρκ με την Φεράρι του να «σβήνει» στον 43ο γύρο και ενώ έκανε μια πολύ καλή κούρσα. Τεράστια έκπληξη ο Φερνάντο Αλόνσο που στα 41 του χρόνια φαίνεται να… ξανάνιωσε και είναι έτοιμος να επιστρέψει στις νίκες με την Άστον Μάρτιν.
Συναρπαστική ήταν η εκκίνηση του αγώνα στο Μπαχρέιν με τον Μαξ Φερστάπεν να υπερασπίζεται την pole position του και τον Σαρλ Λεκλέρκ να κερδίζει την Reb Bull του Σέρχιο Πέρεζ ανεβαίνοντας στο p2, όπου και παρέμεινε πιέζοντας τον Ολλανδό στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα.

Ο… πεισματάρης Αλόνσο ήταν από τον πρώτο γύρο πολύ γρήγορος, ειδικά στις στροφές, και ύστερα από φοβερή μάχη κατάφερε να περάσει μπροστά από τον Τζόρτζ Ράσελ της Μερσέντες στον 13ο γύρο και σταδιακά να ανεβεί φτάνοντας τελικά τρίτη στην θέση, όπου τερμάτισε. Ο Ισπανός που αναδείχθηκε και οδηγός της ημέρας, ήδη από τα δοκιμαστικά έδειξε πως με το μονοθέσιο της Άστον Μάρτιν θα είναι πολύ υπολογίσιμος αντίπαλος στο φετινό πρωτάθλημα. Στο τέλος του αγώνα πανηγύρισε το 99ο πόντιουμ της καριέρας του!

Ο rookie της Μακλάρεν, Όσκαρ Πιάστρι δεν έκανε ένα καθόλου καλό ξεκίνημα στην F1 αφού εγκατέλειψε τον 16ο γύρο ύστερα από πρόβλημα στο τιμόνι του, ενώ ο ομόσταβλός του Νόρις έχασε έδαφος και από την 11η βρέθηκε να παλεύει για την προτελευταία θέση. Μια καθόλου καλή πρεμιέρα για την Βρετανική ομάδα, η οποία φάνηκε από τα δοκιμαστικά πως αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα και επομένως το μονοθέσιό της δεν μπορεσε να αποδόσει.

Σε ένα κακό...ντεζαβού από την περσινή σεζόν, ο Σάρλ Λεκλέρκ στον 41ο γύρο εγκατέλειψε τον αγώνα καθώς η Φεράρι του δεν είχε δύναμη στον κινητήρα της και ο ίδιος αποχώρησε από το grid απογοητευμένος από το απο το αποτέλεσμα.

Ο Λάνς Στρόλ παρά τον τραυματισμό που τον έθεσε εκτός δοκιμαστικών, επέστρεψε για να αγωνιστεί κανονικά στο Μπαχρέιν με την Άστον Μάρτιν. Επικές ήταν οι μάχες του Καναδού οδηγού με τον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος τον κέρδισε και τερμάτισε τελικά στην 5η θέση με την ομάδα της Μερσέντες.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0