Καρώ Σημαία

Σάινθ: «Η σταθερότητα, ο στόχος μου για το 2023»

Σάινθ: «Η σταθερότητα, ο στόχος μου για το 2023»

Όσα δήλωσε ο Κάρλος Σάινθ, εν όψει της έλευσης του 2023.

Βασικός στόχος για τον οδηγό της Scuderia FerrariΚάρλος Σάινθ, εντός του 2023, είναι η σταθερότητα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του, κάνοντας παράλληλα, έναν απολογισμό των πεπραγμένων του εντός του 2022.

Αναλυτικά:

«Στην αρχή της σεζόν είχα 2 συνεχόμενες εγκαταλείψεις και προς το τέλος οδηγούσα εξαιρετικά. Ωστόσο είχα το ατύχημα στο Austin, ενώ είχα κερδίσει την pole position. Επιπλέον το μονοθέσιο δεν ήταν εκεί (σ.σ. μάχη στον αγώνα) για την νίκη. Είχα πολλά σκαμπανεβάσματα.

Για το 2023 ελπίζω ότι θα υπάρχουν λιγότερα κακά σημεία με απώλειες βαθμών και περίσσοτερες κορυφές, με σκοπό να έχω μια πιο σταθερή σεζόν στο πρωτάθλημα της F1. Ο στόχος μου είναι να είμαι σταθερός του χρόνου. Για να κερδίσω τους αγώνες, γνωρίζω ήδη πως γίνεται αυτό. Αλλά εάν θέλω να στοχεύσω στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, πρέπει να είμαι σταθερός.

Εάν είσαι στις μπροστινές σειρές του grid, το χειρότερο αποτέλεσμα είναι η 5η ή η 6η θέση. Με 6 και 7 εγκαταλείψεις που είχαμε ωστόσο, θα χαθούν πολύτιμοι βαθμοί, που θα έχουν ως αποτέλεσμα να χάσεις τον παγκόσμιο τίτλο. Η αλήθεια είναι ότι η Red Bull και ο Verstappen φέτος ήταν πιο δυνατοί στο grid.

Πιστεύω ότι μαθαίνοντας αυτά τα δύο μαθήματα και επιστρέφοντας στο να είμαι ο σταθερός Carlos του 2021, που νομίζω ότι θα τερματίσω όλους τους αγώνες, μπορώ να παλέψω για το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Θα κατάβαλω τεράστια προσπάθεια και θα έχω την επιθυμία χρόνο με τον χρόνο για να γίνω καλύτερος. Όμως θα πρέπει να υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες, για να έχω το καλύτερο μονόθεσιο και να το εκμεταλλευτώ. Το 2022 ήταν η πρώτη χρονιά που είχα ένα πραγματικά ανταγωνιστικό μονοθέσιο και με έκανε να μάθω πολλά. Είμαι σίγουρος ότι θα το εκμεταλλευτώ για να βελτιωθώ στο μέλλον».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0