Καρώ Σημαία

Formula 1: Ο αντικαταστάτης του Μπινότο στη Ferrari έφερε… ντόμινο εξελίξεων σε McLaren και Alfa Romeo

Formula 1: Ο αντικαταστάτης του Μπινότο στη Ferrari έφερε… ντόμινο εξελίξεων σε McLaren και Alfa Romeo

Το μετεγγραφικό παζάρι στους πιλότους της F1 είχε κλείσει νωρίς ενόψει του 2023 και έτσι όλο το ενδιαφέρον έχει μετατοπιστεί στις επιτελικές θέσεις των ομάδων. Η αποχώρηση του Ματία Μπινότο από τη Ferrari δημιούργησε ένα… ελκυστικό κενό το οποίο καλύφθηκε από τον Φρεντ Βασέρ που ήταν εξ αρχής το ακλόνητο φαβορί. Η κίνηση αυτή επηρέασε την Alfa Romeo αλλά και τη McLaren.

Γράφει ο Κώστας Ψάρρας

H Ferrari αποφάσισε να ολοκληρώσει τη συνεργασία της με τον Ματία Μπινότο και να αναζητήσει την επιστροφή της στους τίτλους με έναν άνθρωπο που έχει μεγάλη εμπειρία στο motorsport, αλλά όχι σε επίπεδο πρωταθλητισμού (τουλάχιστον όσον αφορά στη Formula 1). Ο Φρεντερίκ Βασέρ είναι ο νέος επικεφαλής της Ferrari και έχει το δύσκολο έργο να φέρει άμεσα αποτελέσματα.

Ο 54χρονος Γάλλος που πήρε πρωτάθλημα στο GP2 με τους Ρόσμπεργκ και Χάμιλτον, εδώ και 6 χρόνια είναι επικεφαλής ομάδων. Αρχικά της Renault και στη συνέχεια της Sauber και της Alfa Romeo. Η Ferrari αφού είδε… κλειστή την πόρτα του Κρίστιαν Χόρνερ, αποφάσισε να προχωρήσει σε μία λύση διαφορετική από όσες διάλεξε τα τελευταία χρόνια. Προσέλαβε έναν άνθρωπο με εμπειρία και δεν εμπιστεύτηκε ξανά ένα… δικό της παιδί. Η αποστολή είναι εξαιρετικά δύσκολη αφού έχουν περάσει 15 χρόνια από τον τελευταίο τίτλο των «κόκκινων» στη Formula 1.

H μεταγραφή του Βασέρ δημιούργησε και ένα… ντόμινο εξελίξεων. Τη θέση του στην Alfa Romeo πήρε ο νυν επικεφαλής της McLaren, Αντρέα Σάιντλ ο οποίος θα χαράξει την πορεία της ομάδας ενόψει του 2026 και την είσοδο της Audi στο σπορ.

Ένας πρώην της Ferrari αλλά εδώ και χρόνια μέλος της McLaren, ο Αντρέα Στέλα, είναι αυτός που αναβαθμίζεται και θα ηγηθεί της ιστορικής ομάδας για τα επόμενα χρόνια.

Μετά από αυτή την… τριπλή κίνηση έκλεισαν για την ώρα οι μεταγραφές στις μεγάλες ομάδες αλλά εκκρεμεί να μάθουμε τον αντικαταστάτη του Γιοστ Καπίτο ο οποίος αποτελεί παρελθόν από τη Williams.





www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0