Καρώ Σημαία

Formula 1: 15η φετινή νίκη για Φερστάπεν - Κράτησαν τη 2η θέση η Ferrari και ο Λεκλέρ στο τελευταίο GP της σεζόν!

Formula 1: 15η φετινή νίκη για Φερστάπεν - Κράτησαν τη 2η θέση η Ferrari και ο Λεκλέρ στο τελευταίο GP της σεζόν!

Ο Μαξ Φερστάπεν αναδείχθηκε νικητής στο τελευταίο Grand Prix της σεζόν στο Yas Marina Circuit του Άμπου Ντάμπι. Δεύτερος ο Σαρλ Λεκλέρκ που «έκλεψε» μια θέση από τον Σέρχιο Πέρες, με την στρατηγική της Ferrari να αποδίδει! Αποθεώθηκε ο Σεμπάστιαν Φέτελ στο «αντίο» του.

Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν ο νικητής του τελευταίου Grand Prix της σεζόν, με τον Ολλανδό να κατακτά την πρώτη θέση του βάθρου για 35η φορά στην καριέρα του και 15η στο φετινό πρωτάθλημα! Ο Παγκόσμιος Πρωταθλήτης εκκίνησε τον αγώνα από την πρώτη θέση του grid και «πατώντας το γκάζι» από το ξεκίνημα δεν κοίταξε ξανά πίσω, ολοκληρώνοντας μια άκρως πετυχημένη χρονιά με νίκη.

Αντιθέτως όσον αφορά τη 2η θέση έγινε μεγάλη μάχη ανάμεσα στον Σέρχιο Πέρες και τον Σαρλ Λεκλέρκ. Η Ferrari παρότι άργησε να βάλει τον Μονεγάσκο στα πιτς, τελικά δικαιώθηκε, αφού αυτή η τακτική απέδωσε όταν ο Λεκλέρκ προσπέρασε τον Πέρες στον 32ο γύρο, που ο πιλότος της Red Bull Racing άλλαξε ελαστικά. 

Ως το τέλος του αγώνα, ο Λεκλέρκ δεν κατάφερε να πλησιάσει τον Φερστάπεν και να απειλήσει την πρωτιά του, ενώ παράλληλα δέχθηκε έντονη πίεση από τον Πέρες, χωρίς όμως να «παραδώσει τα όπλα»! Έτσι, ο πιλότος της Σκουντερία, εκτός από τη δεύτερη θέση στο βάθρο, κατέκτησε και τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα των οδηγών!

Το φινάλε του αγώνα ωστόσο ήταν άκρως συγκινητικό, καθώς ο Σεμπάστιαν Φέτελ αντίκρυσε την τελευταία καρώ σημαία της καριέρας του εν μέσω αποθέωσης. Ο Γερμανός μπορεί να τερμάτισε στην 10η θέση του αγώνα, όμως ο κόσμος τον χειροκρότησε σαν να ήταν αυτός ο νικήτης της κούρσας. 

Από την άλλη, ο Λιουίς Χάμιλτον πραγματοποίησε έναν καταστροφικό αγώνα, καθώς αναγκάστηκε να εγκαταλείψει λόγω προβλήματος στο κιβώτιο ταχυτήτων, κι ενώ βρισκόταν στην 5η θέση πίσω από τον Σάινθ και μπροστά από τον Ράσελ.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0