Καρώ Σημαία

Formula 1: Θρίαμβος Ράσελ στον αγώνα σπριντ της Βραζιλίας - «Κλείδωσαν» την πρώτη σειρά εκκίνησης οι Mercedes

Formula 1: Θρίαμβος Ράσελ στον αγώνα σπριντ της Βραζιλίας - «Κλείδωσαν» την πρώτη σειρά εκκίνησης οι Mercedes

Η Mercedes είχε εκπληκτικό ρυθμό αγώνα στο Σάο Πάολο και ο Ράσελ εκμεταλλεύτηκε την… άστοχη επιλογή της Red Bull να εκκινήσει με μέση γόμα, φτάνοντας στη νίκη στον αγώνα σπριντ. Δεύτερος ήταν ο Σάινθ ο οποίος θα εκκινήσει 7 ος λόγω ποινής, δίνοντας την ευκαιρία στον Χάμιλτον να βρεθεί δίπλα στον teammate του.

Γράφει ο Κώστας Ψάρρας

Μπορεί η βροχή να μην ήρθε ποτέ στο Ιντερλάγος όμως ο αγώνας σπριντ ήταν εντυπωσιακός από την αρχή ως το τέλος. Ο Κέβιν Μάγκνουσεν που βρέθηκε στην Pole position ήταν δεδομένο ότι θα είχε δύσκολο έργο κόντρα στους Φερστάπεν, Ράσελ, Σάινθ και τους υπόλοιπους. Η Red Bull, σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους, διάλεξε να βάλει τη μέση γόμα στον Ολλανδό πιλότο κάτι που αποδείχθηκε κομβικό στην εξέλιξη του αγώνα.

Ο Μάγκνουσεν διατήρησε την πρώτη θέση αλλά ήταν θέμα χρόνου να δεχτεί το προσπέρασμα από τον Φερστάπεν. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής χρειάστηκε τρεις γύρους για να φέρει σε σωστή κατάσταση τα ελαστικά του και όταν το έκανε, πέρασε εύκολα τον Δανό όπως έκαναν και οι διώκτες του (Ράσελ, Σάινθ, Χάμιλτον).

Ο Χάμιλτον έκανε εξαιρετικούς πρώτους γύρους και ξεμπέρδεψε με Οκόν, Νόρις και Μάγκνουσεν, μην επιτρέποντας στους 3 πρώτους να απομακρυνθούν. Η μέση γόμα του Φερστάπεν αντί να αντέχει περισσότερο, αποδείχθηκε πιο αργή από τη μαλακή, κάτι που έδωσε τη δυνατότητα στον Ράσελ να κολλήσει πίσω του.

Ο Βρετανός προσπάθησε να περάσει αλλά ο Ολλανδός δεν του έδινε την ευκαιρία. Επί τρεις γύρους οι δυο τους έδωσαν μία υπέροχη μάχη με τον Ράσελ να την κερδίζει με εντυπωσιακό τρόπο.

Ο Σάινθ εκμεταλλεύτηκε τη στιγμή και το ότι ο Φερστάπεν είχε φθείρει τα ελαστικά του και πέρασε από την εσωτερική τον αντίπαλό του. Η πτέρυγα του Ολλανδού πληγώθηκε και έτσι ο Χάμιλτον βρέθηκε και αυτός σε θέση… βολής. Ο Βρετανός πέρασε τον μεγάλο του αντίπαλο και τον έβγαλε εκτός βάθρου.

Ο Πέρες ζήτησε από τη Red Bull να του δώσει τη θέση του Φερστάπεν για να πάρει ένα παραπάνω βαθμό και να αυξήσει τη διαφορά του στη μάχη της δεύτερης θέσης αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ.

Οι πρώτοι 8 του αγώνα σπριντ βαθμολογούνται ενώ η σειρά κατάταξης ορίζει και το grid του αγώνα της Κυριακής. Ο Σάινθ θα εκκινήσει 7 ος αφού πρέπει να εκτίσει ποινή πέντε θέσεων λόγω αλλαγής κινητήρα, κάτι που σημαίνει ότι η Mercedes θα έχει στο 1-2 τα μονοθέσιά της και θα ψάξει την πρώτη φετινή της νίκη. Για τον Ράσελ θα είναι η πρώτη της καριέρας του ενώ για τον Χάμιλτον η πρώτη φετινή και θα του δώσει το δικαίωμα να συνεχίσει το εκπληκτικό σερί νικών σε κάθε σεζόν που τρέχει στη Formula 1.

Τα αποτελέσματα του αγώνα σπριντ: 

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0