Καρώ Σημαία

Formula 1: Απόλυτος κυρίαρχος το 2022 ο Μαξ Φερστάπεν - Έσπασε και το ρεκόρ νικών σε μία σεζόν ο Ολλανδός

Formula 1: Απόλυτος κυρίαρχος το 2022 ο Μαξ Φερστάπεν - Έσπασε και το ρεκόρ νικών σε μία σεζόν ο Ολλανδός

Ο Παγκόσμιος πρωταθλητής κυριάρχησε και στο Μεξικό πανηγυρίζοντας την 14η νίκη της φετινής σεζόν κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί στην ιστορία του σπορ. Η Mercedes που προσπάθησε να τον απειλήσει δεν έκανε τη σωστή επιλογή ελαστικών και έτσι αρκέστηκε στη 2η θέση του Χάμιλτον και την 4η του Ράσελ. Ο Πέρες ανέβηκε στο βάθρο στον εντός έδρας αγώνα του.

Γράφει ο Κώστας Ψάρρας

Ο αγώνας στο Μεξικό δεν θα μείνει στη μνήμη κάποιου για τα όσα μας έδωσε εντός πίστας αλλά έχει ιστορική αξία για τον Μαξ Φερστάπεν. Ο Ολλανδός πιλότος έσπασε το ρεκόρ νικών που είχαν οι Σουμάχερ, Φέτελ με 13 ενώ έκανε και ρεκόρ πόντων σε μία σεζόν ξεπερνώντας τους 413 του Χάμιλτον από το 2019.

Η πίστα Ερμάνος Ροντρίγκες είναι στο μεγαλύτερο υψόμετρο από κάθε άλλη στο πρόγραμμα του παγκοσμίου πρωταθλήματος και αυτό άλλαξε τις ισορροπίες. Η επιλογή των ελαστικών αποδείχθηκε κομβική για την εξέλιξη του αγώνα. Η Red Bull ξεκίνησε με τη μαλακή γόμα ενώ στη Mercedes διάλεξαν τη μέση γόμα.

Η εκκίνηση διατήρησε τον Φερστάπεν στην πρώτη θέση, με τον Χάμιλτον να ανεβαίνει δεύτερος εκμεταλλευόμενος τη μάχη του Ολλανδού με τον Ράσελ. Ο Πέρες ανέβηκε τρίτος και ο Ράσελ έχασε 2 θέσεις. Η Ferrari δεν είχε ρυθμό από την αρχή του αγώνα και η 5η και 6η θέση έμοιαζε και ήταν η καλύτερη που μπορούσε να πάρει.

Στο πρώτο κομμάτι ο Χάμιλτον κράταγε την απόσταση από τον Φερστάπεν στα 2 δευτερόλεπτα αν και είχε την πιο αργή γόμα. Στη Red Bull δεν αγχώθηκαν από τη δυναμική της Mercedes, τράβηξαν λίγο πιο μακριά το πρώτο stint και έβαλαν στον Ολλανδό τη μέση γόμα.

Ο Χάμιλτον έλεγε στην ομάδα ότι τα δικά του ελαστικά άντεχαν ακόμη όμως η επιλογή της ομάδας ήταν να τον τραβήξει στα Pits και να του βάλει τα σκληρά ελαστικά. Όπως ήταν λογικό η διαφορά από τον Φερστάπεν άνοιξε αλλά Mercedes συνέχισε να πιστεύει ότι στο τέλος του αγώνα θα υπήρχε πτώση της μέσης γόμας και έτσι θα είχε ευκαιρία να επιτεθεί στον Ολλανδό.

Κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ αφού τα ελαστικά άντεξαν και έτσι ο Φερστάπεν έσπασε το ρεκόρ νικών σε μία σεζόν. Ο Χάμιλτον δεν μπόρεσε να πάρει την πολυπόθητη νίκη και θα έχει δύο ακόμη ευκαιρίες για να καταφέρει να δώσει συνέχεια στο σερί νικών σε κάθε σεζόν που έχει τρέξει.

Ο Πέρες ανέβηκε στο βάθρο ενώ ο Ράσελ πήρε απλά τον ταχύτερο γύρο στο τέλος όταν έκανε pit stop και έβαλε τη μαλακή γόμα.

H πρώτη δεκάδα του αγώνα στο Μεξικό

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0