Καρώ Σημαία

Formula 1: Κυρίαρχος στο τέλος των κατατακτήριων ο Φερστάπεν - Εντυπωσιακές οι Mercedes με 2η και 3η θέση

Formula 1: Κυρίαρχος στο τέλος  των κατατακτήριων ο Φερστάπεν - Εντυπωσιακές οι Mercedes με 2η και 3η θέση
Η μάχη των κατατακτήριων δοκιμών στο Μεξικό φαινόταν ότι θα μας προσφέρει μεγαλύτερο θρίλερ στο φινάλε, αλλά ο Μαξ Φερστάπεν κατάφερε με έναν εντυπωσιακό γύρο να μην αφήσει περιθώριο στους υπόλοιπους. Η Ferrari δεν βρήκε ρυθμό στο Q3 ενώ η Mercedes είδε τον Ράσελ να είναι δεύτερος και τον Χάμιλτον 3ος.
 
Γράφει ο Κώστας Ψάρρας

Με βάση τα όσα βλέπαμε ως το Q2 θα περιμέναμε η pole position να κριθεί στο δέκατο του δευτερολέπτου αλλά αυτό δεν συνέβη λόγω του Φερστάπεν αλλά και του κακού πρώτου sector των Ferrari στο Q3. O Ολλανδός πήρε την 6η φετινή pole positionκαι θα προσπαθήσει την Κυριακή (30/10) στις 22.00 να σπάσει το ρεκόρ νικών και βαθμών σε μια σεζόν.

Στην πρώτη περίοδο δεν είχαμε εκπλήξεις. Η Aston Martin και η Williams έδειξαν και στις ελεύθερες δοκιμές ότι δεν είχαν το ρυθμό που ήθελαν στο Μεξικό και έτσι είδαν και τα δύο τους μονοθέσια να μένουν εκτός. Μεγάλη μάχη δόθηκε για την 16η θέση, την τελευταία που οδηγεί στον αποκλεισμό από το Q1. Νικητής αναδείχθηκε ο Ζου που κατάφερε στο τέλος να ξεπεράσει τους Μάγκνουσεν και Σουμάχερ, με τον Γερμανό της Haas να είναι αυτός που δεν μπόρεσε να συνεχίσει.

Στη δεύτερη περίοδο το ενδιαφέρον ήταν σαφώς μεγαλύτερο με τον Ρικιάρντο να είναι αυτός που έχασε στο φινάλε τη θέση στη δεκάδα από τον Αλόνσο. Πάντως στην κορυφή ήταν εντυπωσιακά μικρές οι διαφορές. 5 πιλότοι βρέθηκαν σε απόσταση 63 χιλιοστών του δευτερολέπτου. Χάμιλτον, Σάινθ, Φερστάπεν, Ράσελ και Πέρες βρέθηκαν εκεί ενώ ο Λεκλέρ δεν χρειάστηκε να ολοκληρώσει μία δεύτερη γρήγορη προσπάθεια και προτίμησε να κρατήσει τα ελαστικά για το Q3.

Στον τελικό των κατατακτήριων δοκιμών είδαμε αρκετές ανατροπές αφού η Ferrari που μέχρι εκείνο το σημείο έδειχνε ικανή για να διεκδικήσει την pole position, δεν κατάφερε να μπει στο... παιχνίδι αφού και οι δύο πιλότοι της ταλαιπωρήθηκαν στο πρώτο sector. Οι Mercedes ήταν αυτές που απείλησαν τις Red Bull αλλά δεν μπόρεσαν να πάρουν την πρώτη θέση. Ο Μαξ Φερστάπεν με τον τελευταίο του γρήγορο γύρο πανηγύρισε την 19η pole position της καριέρας του και θα προσπαθήσει να πάρει την 14η νίκη της σεζόν και να γίνει ο πρώτος πιλότος στην ιστορία του σπορ που θα καταφέρει.

Πίσω του βρέθηκε ο Τζορτζ Ράσελ που δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τον τελευταίο γρήγορο γύρο ενώ τρίτος ήταν ο Χάμιλτον, στις καλύτερες κατατακτήριες δοκιμές της Mercedes ως ομάδα τη φετινή σεζόν. Η ιστορία αυτής της πίστας μας έχει δείξει ότι η Pole position δεν εξασφαλίζει και νίκη αφού η πρώτη στροφή απέχει αρκετά μέτρα και έτσι ο αγώνας αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Tα αποτελέσματα των κατατακτήριων δοκιμών του grand prix στο Μεξικό:

www.bnsports.gr 

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0