Καρώ Σημαία

Formula 1: Ο κύβος ερρίφθη για τη Red Bull – 7 εκ. πρόστιμο και 10% περιορισμός του χρόνου στην αεροδυναμική σήραγγα

Formula 1: Ο κύβος ερρίφθη για τη Red Bull – 7 εκ. πρόστιμο και 10% περιορισμός του χρόνου στην αεροδυναμική σήραγγα

Η FIA και η Red Bull συμφώνησαν να λήξουν το μείζον θέμα που είχε δημιουργηθεί με την υπέρβαση του ορίου του budget cap του 2021 από την αυστριακή ομάδα. Η πρωταθλήτρια του 2022 θα κληθεί να πληρώσει 7 εκ. δολάρια αλλά το δυσκολότερο σημείο γι αυτήν είναι ότι θα έχει περιορισμένο χρόνο την επόμενη σεζόν στην αεροδυναμική σήραγγα.

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Κώστας Ψάρρας

Όπως είχαμε αναφέρει σε πρόσφατο άρθρο, η συμφωνία ήταν μονόδρομος και για την Παγκόσμια ομοσπονδία αλλά και για τη Red Bull. Από την Πέμπτη είχε γίνει γνωστό ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε όλα και πριν λίγο ήρθε και η ανακοίνωση.

Η Red Bull αποδέχτηκε ότι ξεπέρασε το όριο του περυσινού budget κατά 1.8 εκ. δολάρια και αυτό έχει ως συνέπεια να τιμωρηθεί με πρόστιμο 7 εκ. δολάρια αλλά και με περιορισμό κατά 10% στο χρόνο που θα έχει στην αεροδυναμική σήραγγα.

Το τελευταίο κομμάτι της ποινής είναι και το σημαντικότερο αφού αυτό αναμένεται να της στοιχίσει και στο αγωνιστικό κομμάτι. Με δεδομένο ότι οι ομάδες δεν έχουν εδώ και χρόνια τη δυνατότητα να τεστάρουν τα μονοθέσια στην πίστα, η αεροδυναμική σήραγγα είναι εξόχως σημαντική στην εξέλιξη των μονοθεσίων.

Σημαντική λεπτομέρεια στην όλη ιστορία είναι και το ότι η αλλαγή της φορολογίας επηρέασε την υπέρβαση αφού στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η υπέρβαση θα ήταν κατά 500.000 δολάρια και όχι κατά 1.8 εκ. δολάρια.

Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι οι υπόλοιπες ομάδες θα αντιδράσουν στη συγκεκριμένη ποινή και αναμένεται η συζήτηση για το αν και κατά πόσο ο κανονισμός του budget cap βοηθάει το σπορ, να ανοίξει για τα καλά. 

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0