Καρώ Σημαία

Formula 1: Ο Σάινθ πανηγύρισε την 3η pole position της καριέρας του στο Όστιν

Formula 1: Ο Σάινθ πανηγύρισε την 3η pole position της καριέρας του στο Όστιν
Η Ferrari για ακόμη μία φορά ήταν νικήτρια στη μάχη κατατακτήριων δοκιμών και θέλει να πανηγυρίσει και νίκη στον αγώνα. Ο Κάρλος Σάινθ ήταν ο ταχύτερος, επικρατώντας στο νήμα του Σαρλ Λεκλέρ. Τρίτος τερμάτισε ο Μαξ Φερστάπεν που θα εκκινήσει δεύτερος λόγω της ποινής του Μονεγάσκου.
 
Γράφει ο Κώστας Ψάρρας
 
Λίγη ώρα μετά την είδηση του θανάτου του Ντίτριχ Μάτεσιτς η Formula 1 συνέχισε κανονικά τις διαδικασίες της και η οικογένεια της Red Bull θέλει να τιμήσει τη μνήμη του ιδρυτή της εξασφαλίζοντας την Κυριακή το βράδυ τον 5ο τίτλο στους κατασκευαστές. Για να συμβεί αυτό χρειάζεται της αρκεί η νίκη του Φερστάπεν, ενώ αν δεν συμβεί αυτό οι Αυστριακοί θα πάρουν και μαθηματικά τον τίτλο αρκεί να μην συλλέξει η Ferrari 19 βαθμούς περισσότερους από αυτή.
 
Οι δύο πρώτες περίοδοι των κατατακτήριων δοκιμών κύλησαν χωρίς απρόοπτα. Η μεγαλύτερη έκπληξη ήταν ο αποκλεισμός του Οκόν στο Q1 ενώ εκτός έμεινε και ο Ρικιάρντο αλλά αυτό τη φετινή σεζόν έχει πάψει να προκαλεί εντύπωση. Στη δεύτερη περίοδο ο Ζου με την Alfa Romeo άγγιξε την πρόκριση στη δεκάδα αλλά ο τελευταίος γύρος του ακυρώθηκε λόγω υπέρβασης των ορίων της πίστας.
 
Στον τελικό των κατατακτήριων δοκιμών, ο Σαρλ Λεκλέρ ήταν αυτός που φάνηκε να ελέγχει την κατάσταση. Ο Μονεγάσκος παρά την ποινή των 10 θέσεων στο grid ήθελε να βρεθεί στην κορυφή των χρόνων και το έκανε στην πρώτη προσπάθεια όλων. Η πίστα βελτιώθηκε σημαντικά και όλα κρίθηκαν στο τέλος. Ο Σάινθ κατάφερε να κάνει έναν αλάνθαστο γύρο και ήταν ο ταχύτερος για 65 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Ο Λεκλέρ γλίστρησε στην τελευταία στροφή, μένοντας 2ος ενώ ο Φερστάπεν δεν μπόρεσε να πιέσει όσο ήθελε στον τρίτο τομέα της πίστας.
 
Αυτή ήταν η 3η pole position του Σάινθ που θα ψάξει τη δεύτερη νίκη της καριέρας του. Ο Φερστάπεν θα εκκινήσει 2ος λόγω της ποινής του Λεκλέρ και ο Χάμιλτον τρίτος αφού 
ποινή πέντε θέσεων έχει και ο Πέρες. Αλόνσο και Ζου έχουν και αυτοί ποινή πέντε θέσεων.
 
Τα αποτελέσματα των κατατακτήριων δοκιμών


Ο αγώνας θα αρχίσει στις 22.00 και θα μεταδοθεί από την COSMOTE TV και την ERT.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0