Καρώ Σημαία

Eπικεφαλής της Audi: «Θα ήταν σπουδαίο να είχαμε τον Σάινθ»

Eπικεφαλής της Audi: «Θα ήταν σπουδαίο να είχαμε τον Σάινθ»
Ο επικεφαλής της Audi F1, Άνταμ Μπέικερ, με δηλώσεις του έκανε γνωστή την επιθυμία της γερμανικής εταιρείας να εντάξει στο δυναμικό της τον Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται να γίνεται νωρίτερα από το 2026. 
Άκρως αποκαλυπτικός ήταν ο επικεφαλής της Audi στη F1, Άνταμ Μπέικερ, σχετικά με το μέλλον της γερμανικής εταιρείας στο πρωτάθλημα και τους στόχους της για το μέλλον. Ο Μπέικερ σε συνέντευξη Τύπου πρόσφατα στη Μαδρίτη δέχθηκε ερώτηση σχετικά με το αν ο Κάρλος Σάινθ θα μπορούσε να απασχολήσει την ομάδα του στο μέλλον, με τον ίδιο να απαντά ότι ο νυν οδηγός της Ferrari θα ήταν μία πολύ ελκυστική επιλογή αλλά δεν θα μπορούσε να γίνει κάτι νωρίτερα από το 2026.

Ο Κάρλος Σάινθ ο πρεσβύτερος είναι εργοστασιακός οδηγός της Audi στο Ράλι Ντακάρ, επομένως μία πιθανή μετακίνηση του Ισπανού δεν είναι απίθανη. «Θα ήταν σπουδαίο να είχαμε τον Σάινθ, αλλά το 2026 είναι αρκετά μακριά ακόμα», είπε χαρακτηριστικά ο Μπέικερ.

«Η πλήρης φάση εξέλιξης ενός νέου προγράμματος είναι πολύ σημαντική. Η παρουσία ενός έμπειρου οδηγού θα είναι θεμελιώδης. Πλέον οι οδηγοί δουλεύουν πολύ στον προσομοιωτή, οπότε θα είναι πολύ ενδιαφέρον να έχουμε έναν έμπειρο οδηγό, το σκεφτόμαστε, ναι. Όμως, τριάμισι χρόνια είναι ένα μεγάλο χρονικό διάστημα για να αλλάξουν πολλά στην αγορά των οδηγών. Μπορούμε να ονειρευόμαστε, αλλά θα είναι μόνο εικασίες», συμπλήρωσε.

 Σε ερώτηση αν και ο Μικ Σουμάχερ είναι ένα ενδεχόμενο όνομα στη λίστα της ομάδας, ο Μπέικερ απάντησε: «Οι οδηγοί μας θα αποφασιστούν βάσει της αγοράς, και όχι της εθνικότητας».

Μιλώντας για τους στόχους που έχει θέσει η εταιρεία του Ίνγκολσταντ, ο 48χρονος είπε: «Δεν είναι παράλογο να σκεφτόμαστε ότι μπορούμε να φτάσουμε σε κορυφαίο επίπεδο σε τρία χρόνια, όσο περίπλοκη κι αν είναι η πρόκληση της F1. Θα θέλαμε να κερδίσουμε ορισμένες θέσεις στο βάθρο στην πρώτη μας σεζόν. 

Θα μας άρεσε πολύ να είμαστε ανταγωνιστικοί εξαρχής, αλλά πρέπει να μείνουμε ρεαλιστές. Θέλουμε να είμαστε σε θέση να κερδίζουμε αγώνες σε τρία χρόνια. Υπάρχουν αλλαγές κανονισμών, όλοι τώρα δουλεύουν σε αυτούς τους οικονομικούς περιορισμούς, οπότε είναι μια πολύ διαφορετική περίσταση σε σχέση με το παρελθόν, που ορισμένες ομάδες θα μπορούσαν να είχαν ένα πλεονέκτημα. Σε αυτή την περίπτωση, η τριετία είναι ένας ρεαλιστικός ορίζοντας.

Καταλαβαίνουμε το μέγεθος της πρόκλησης, αλλά θέλουμε να δείξουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε. Τα μέλη της διοίκησης γνωρίζουν πολλά για τη F1 και έχουμε πλήρη γνώση των δυσκολιών που θα προκύψουν. Αλλά για την είσοδό μας, το 2026 είναι μια πολύ ελκυστική χρονιά.

Εξετάσαμε όλες τις εναλλακτικές που είχαμε για τη δόμηση του προγράμματός μας. Θα σας ενημερώσουμε για το συνεργάτη μας αργότερα φέτος και θα σας εξηγήσουμε πως θα λειτουργήσουν όλα. Καταλάβαμε τι χρειαζόμαστε από τον ιδανικό μας συνεργάτη και αυτό είναι που θα μας επιτρέψει να έχουμε επιτυχίες στο μέλλον».


www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0