Καρώ Σημαία

Mεγάλος νικητής και δεύτερη φορά παγκόσμιος πρωταθλητής ο Φερστάπεν στο επεισοδιακό Grand Prix της Ιαπωνίας

Mεγάλος νικητής και δεύτερη φορά παγκόσμιος πρωταθλητής ο Φερστάπεν στο επεισοδιακό Grand Prix της Ιαπωνίας
Έπειτα από μόλις 45 λεπτά αγώνα, ο Μαξ Φερστάπεν τερμάτισε πρώτος στο Grand Prix της Ιαπωνίας, με αποτέλεσμα να στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής.
Πράγματα και θαύματα έγιναν στην Ιαπωνία, όπου η κακοκαιρία δεν επέτρεψε την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Διακόπες, ένας γερανός που προκάλεσε την οργή του κοινού και μία επεισοδιακή τελική κατάταξη, στην οποία η FIA...  μπέρδεψε κόσμο.

Έπειτα από 45 λεπτά, ο Μαξ Φερστάπεν πέτυχε την 12η νίκη του, αλλά για έναν βαθμό φάνηκε πως δεν θα ήταν από σήμερα πρωταθλητής. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε εξ αρχής ο Λεκλέρ, ενώ από πίσω του ακολούθησε ο Πέρεθ... ωστόσο παράβαση του πρώτου οδήγησε σε ποινή 5 δευτερολέπτων, ώστε να αντιστραφούν οι ρόλοι στην τελική βαθμολογία.

Το highlight της κούρσας αποτέλεσε η ετυμογορία της διοργανώτριας αρχής που έδειξε πρωταθλητή των 25χρονο Βέλγο, ενώ φαινόταν να του υπολείπεται ένα πόντος. Στην Red Bull Racing πανηγύριζαν και πιθανότατα γνώριζαν καλύτερα, καθώς εν τέλει αποδείχθηκε ότι βάση του άρθρου 57,  οι δέκα πρώτοι αθλητές παίρνουν όλους τους βαθμούς από τον πρώτο γύρο, εφόσον η αναμέτρηση δεν διακόπει οριστικά.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0