Καρώ Σημαία

Formula 1: Η Mercedes έκανε το 1-2 στη βρεγμένη Suzuka

Formula 1: Η Mercedes έκανε το 1-2 στη βρεγμένη Suzuka

Η επιστροφή της Formula 1 στην Ιαπωνία συνδυάστηκε με δύσκολες καιρικές συνθήκες. Ο Τζορτζ Ράσελ ήταν ο ταχύτερος στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής με τον Λιούις Χάμιλτον να τον ακολουθεί.

Γράφει ο Κώστας Ψάρρας

Μετά από το 2019 η Suzuka επέστρεψε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 αλλά ο καιρός δεν… υποδέχτηκε με τον καλύτερο τρόπο τους πιλότους. Η βροχή έκανε δύσκολη τη ζωή όλων αφού και στις 2 περιόδους η πίστα ήταν βρεγμένη.

Με δεδομένο ότι η πρόβλεψη για το Σαββατοκύριακο κάνει λόγο για βροχή, οι ομάδες προσπάθησαν να συλλέξουν δεδομένα παρά το ρίσκο που υπήρχε. Στην πρώτη περίοδο ο Φερνάντο Αλόνσο ήταν αυτός που έκανε τον ταχύτερο γύρο ενώ ο Μικ Σουμάχερ είχε σύγκρουση που τον έθεσε εκτός μάχης και από τη δεύτερη περίοδο.

Οι δύο Ferrari ακολούθησαν τον Φερνάντο Αλόνσο ενώ η πλειοψηφία των πιλότων προτίμησαν να κάνουν ελάχιστους γύρους για να μην ρισκάρουν κάτι περισσότερο.

Τα αποτελέσματα της πρώτης περιόδου

Η δεύτερη περίοδος ήταν προγραμματισμένη να έχει διάρκεια 90 λεπτών ώστε το τελευταίο μισάωρο να χρησιμοποιηθεί για τεστ ελαστικών ενόψει του 2023. Αυτό δεν ήταν εφικτό να συμβεί λόγω συνθηκών όμως η FIA αποφάσισε να προσφέρει το εξτρά 3ολεπτο στις ομάδες.

Και πάλι τα βρόχινα και τα ενδιάμεσα ελαστικά ήταν αυτά που χρησιμοποιήθηκαν από τους πιλότους με τους Ράσελ και Χάμιλτον να αποδεικνύονται οι ταχύτεροι. Οι δύο Red Bull ακολούθησαν ενώ οι Ferrari έμειναν χαμηλά αφού και οι δύο πιλότοι δυσκολεύτηκαν να βρουν ισορροπία στα μονοθέσιά τους.

Τα αποτελέσματα της δεύτερης περιόδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0