Καρώ Σημαία

Formula 1: Εκπληκτική pole position του Λεκλέρ στη Σιγκαπούρη – Το καύσιμο… πρόδωσε τον Φερστάπεν

Formula 1: Εκπληκτική pole position του Λεκλέρ στη Σιγκαπούρη – Το καύσιμο… πρόδωσε τον Φερστάπεν
Μπορεί η μάχη του πρωταθλήματος να έχει, ουσιαστικά, κριθεί αλλά οι πιλότοι προσφέρουν θέαμα εντός πίστας. Οι κατατακτήριες δοκιμές στη Σιγκαπούρη είχαν μεγάλο νικητή τον Λεκλέρ που κατάφερε να κερδίσει τον Πέρες μόλις για 22 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Τρίτος ήταν ο Χάμιλτον, ενώ ο Φερστάπεν κλήθηκε από την ομάδα να εγκαταλείψει την τελευταία του προσπάθεια λόγω έλλειψης καυσίμου.

Γράφει ο Κώστας Ψάρρας

Παραδοσιακά οι κατατακτήριες στη Σιγκαπούρη κρύβουν συγκινήσεις, αφού η σειρά εκκίνησης στο συγκεκριμένο αγώνα παίζει καθοριστικό ρόλο. Οι συνθήκες ήταν μεικτές λόγω της βροχής που έπεσε νωρίτερα και έτσι στις δύο πρώτες περιόδους τα ενδιάμεσα ελαστικά ήταν απαραίτητα.

Αν και στην πρώτη περίοδο δεν υπήρξε μεγάλη έκπληξη αυτή έγινε στη δεύτερη. Ο Τζορτζ Ράσελ δεν μπόρεσε να βελτιώσει το χρόνο του στην τελευταία του προσπάθεια και για 6 χιλιοστά του δευτερολέπτου έμεινε εκτός δεκάδας. Η πίστα είχε φτάσει στο όριο που επέτρεπε τη χρήση των σλικ ελαστικών και έτσι το Q3 ήταν συγκλονιστικό.

Ο Σαρλ Λεκλέρ αποφάσισε τελευταία στιγμή να βάλει τη μαλακή γόμα, βλέποντας και τους υπόλοιπους να το κάνουν αλλά αυτό του στοίχισε σε χρόνο. Όλοι βελτίωναν γύρο με το γύρο και ήταν ξεκάθαρο πώς στο τέλος της διαδικασίας θα κρίνονταν όλα.

Ο Λεκλέρ ολοκλήρωσε νωρίτερα από τους υπόλοιπους την προσπάθειά του και περίμενε στο γκαράζ να δει αν θα διατηρήσει την πρώτη θέση. Ο Πέρες το πάλεψε αλλά του έλειψαν 22 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Στη συνέχεια ο Χάμιλτον ήταν αυτός που δεν κατάφερε να ξεπεράσει το χρόνο του Μονεγάσκου, ενώ ο Φερστάπεν ήταν σε διαδικασία ταχύτερου γύρου.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση, ο Ολλανδός κλήθηκε εσπευσμένα από τη Red Bull στα pits και αυτό τον… έβγαλε από τα ρούχα του. Λίγο αργότερα η ομάδα επιβεβαίωσε ότι αναγκάστηκε να τον καλέσει στα pits διότι δεν είχε το απαραίτητο καύσιμο για να κάνει έναν ακόμα γύρο που απαιτείται για να είναι νόμιμη η προσπάθειά του.

Με αυτόν τον τρόπο ο Λεκλέρ πανηγύρισε την 9η φετινή του pole position και μοιάζει δύσκολο να μπορέσει ο Φερστάπεν να εξασφαλίσει μαθηματικά τον τίτλο στον αγώνα της Κυριακής (02/10). Ο μόνος τρόπος για να τα καταφέρει είναι να νικήσει και ο Λεκλέρ να βρεθεί κάτω από την 8η θέση.

Τα αποτελέσματα των κατατακτήριων δοκιμών του grand prix της Σιγκαπούρης:


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0