Καρώ Σημαία

Formula 1: «Πέταξε» ο Λεκλέρ μπροστά στους τιφόζι – Στη δεύτερη θέση ο Ράσελ μετά τις ποινές Φερστάπεν, Σάινθ και Πέρες

Formula 1: «Πέταξε» ο Λεκλέρ μπροστά στους τιφόζι – Στη δεύτερη θέση ο Ράσελ μετά τις ποινές Φερστάπεν, Σάινθ και Πέρες

Ο Σαρλ Λεκλέρ ήταν ο μεγάλος νικητής των κατακτήριων δοκιμών  στο «ναό της ταχύτητας» και θα εκκινήσει για 17η φορά από την pole position. Ο Μονεγάσκος θέλει να επαναλάβει την επιτυχία του 2019 όταν πανηγύρισε τη 2η νίκη της καριέρας του μπροστά στο κοινό της Ferrari.

Γράφει ο Κώστας Ψάρρας

Αν και 9 πιλότοι είχαν ποινές λόγω αλλαγής κινητήρα και κιβωτίου, η διαδικασία των κατατακτήριων δοκιμών στη Μόντσα είχε ενδιαφέρον μέχρι το φινάλε. Ο Λεκλέρ γνώριζε πριν την έναρξη ότι θα εκκινούσε από την πρώτη θέση αλλά το έκανε και με εμφατικό τρόπο. Η Ferrari εμφανίστηκε από την πρώτη περίοδο ανταγωνιστική έναντι της Red Bull και κατάφερε να βρεθεί πάνω από αυτή.

Οι πρώτες δύο περίοδοι δεν έκρυβαν εκπλήξεις και η είδηση προέκυψε από την παρουσία του Νικ Ντε Βρις στο Q2. Ο Ολλανδός αντικατέστησε τον Άλμπον ο οποίος θα υποβληθεί σε επέμβαση σκωληκοειδίτιδας και θα απουσιάσει από τον 16ο αγώνα της σεζόν, και κατάφερε να κάνει ταχύτερο χρόνο από τον Λατίφι.

Έκπληξη ήταν ο αποκλεισμός του Οκόν από το Q1, με τον Γάλλο να έχει και ποινή πέντε θέσεων λόγω αλλαγής κινητήριας μονάδας. Στον τελικό των κατατακτήριων δοκιμών όλα τα βλέμματα έπεσαν πάνω στους δύο πιλότους της Ferrari και τον Μαξ Φερστάπεν.

Στην πρώτη προσπάθεια ο Κάρλος Σάινθ ήταν αυτός που πήρε προβάδισμα αφήνοντας πίσω του τον Λεκλέρ και τον Φερστάπεν. Όλα κρίθηκαν στο τέλος της διαδικασίας με τον Μονεγάσκο να επικρατεί του Ολλανδού και να αποθεώνεται από το κοινό της Ferrari.

Οι ποινές των Φερστάπεν (5 θέσεις), Σάινθ (τέλος του grid), Πέρες (10 θέσεις), Χάμιλτον (τέλος του grid), θα φέρουν στη 2η θέση τον Τζορτζ Ράσελ που κατετάγη στην 6η θέση των κατατακτήριων δοκιμών.

Οι υπόλοιποι που έχουν ποινές είναι: Οκόν (5 θέσεις), Μπότας (15 θέσεις), Μάγκνουσεν (15 θέσεις), Σουμάχερ (15 θέσεις) και Τσουνόντα (τέλος του grid).

Τα αποτελέσματα των κατατακτήριων δοκιμών



www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0