Καρώ Σημαία

Formula 1: 2 στα 2 η Ferrari στις ελεύθερες δοκιμές – Ποινές για Φερστάπεν, Πέρες, Σάινθ και Χάμιλτον

Formula 1: 2 στα 2 η Ferrari στις ελεύθερες δοκιμές – Ποινές για Φερστάπεν, Πέρες, Σάινθ και Χάμιλτον

Η Ferrari ήταν η ταχύτερη στη Μόντσα με τον Λεκλέρ και τον Σάινθ να μοιράζονται τις πρωτιές. Την ίδια ώρα αρκετοί είναι οι πιλότοι που θα έχουν ποινή στο grid της Κυριακής λόγω αλλαγής μερών της κινητήριας ομάδας.

Γράφει ο Κώστας Ψάρρας

Ο ναός της ταχύτητας φιλοξενεί τον 16ο αγώνα της σεζόν και οι τιφόζι περιμένουν να δουν την… ανάσταση της Ferrari. Το θεωρητικό προβάδισμα της Red Bull δεν εμφανίστηκε την Παρασκευή ενώ οι δύο πιλότοι των αυστριακών θα εκτίσουν ποινή στο grid της Κυριακής (5 θέσεις ο Φερστάπεν και 10 ο Πέρες).

Στην πρώτη περίοδο ο Φερστάπεν ήταν ο ταχύτερος με τη σκληρή γόμα αλλά όταν οι πιλότοι έβαλαν τη μαλακή, δεν κατάφερε να βρει καθαρό γύρο. Αυτό το εκμεταλλεύτηκαν οι δύο πιλότοι της Ferrari που έκαναν το 1-2. Ο Σάινθ θα έχει και αυτός ποινή και θα χρειαστεί να εκκινήσει από το τέλος του grid.

Τα αποτελέσματα της πρώτης περιόδου

Στη δεύτερη περίοδο οι διαφορές ήταν μικρές μεταξύ των πρώτων και είναι χαρακτηριστικό ότι Φερστάπεν και Λεκλέρ είχαν απόσταση 4 χιλιοστών με τη μέση γόμα. Ο Ολλανδός αντιμετώπισε και πάλι θέμα με τη μαλακή γόμα αφού ένα μπλοκάρισμα του χάλασε το γρήγορο γύρο του. Έτσι ο Σάινθ κατάφερε να κάνει τον ταχύτερο γύρο.

Τα αποτελέσματα της δεύτερης περιόδου

Η Mercedes εμφανίστηκε ανταγωνιστική στην πρώτη περίοδο αλλά στη δεύτερη είχε θέματα ευστάθειας όπως ακούσαμε να λένε και οι δύο πιλότοι. Ο Χάμιλτον έχει έτσι κι αλλιώς δύσκολο έργο αφού θα εκκινήσει από το τέλος του grid λόγω αλλαγής κινητήρα. Το ίδιο θα συμβεί και με τους Τσουνόντα και Μπότας.

H Formula 1 τίμησε τη μνήμη της Βασίλισσας Ελισάβετ, τηρώντας ευλαβικά ενός λεπτού σιγή πριν από την έναρξη της πρώτης περιόδου, ενώ σε όλο το τριήμερο δεν θα προβληθεί το σήμα του πενταλέπτου, ούτε θα υπάρχει μουσικό χαλί στις κάρτες της μετάδοσης.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0