Καρώ Σημαία

Formula 1: Οι Ferrari ταχύτερες την Παρασκευή – Προβλήματα για τον Φερστάπεν

Formula 1: Οι Ferrari ταχύτερες την Παρασκευή – Προβλήματα για τον Φερστάπεν

Η πρώτη ημέρα στην Ολλανδία δεν ήταν η καλύτερη για τον τοπικό ήρωα, τον Μαξ Φερστάπεν, αφού έχασε όλη την πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών λόγω προβλήματος στο κιβώτιο, ενώ και στη δεύτερη δεν βρήκε καθαρό γύρο μένοντας στην 8η θέση. Αντίθετα οι Ferrari έκαναν το 1-2 και ελπίζουν ότι το Σπα ήταν μία κακή παρένθεση.

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Κώστας Ψάρρας

Οι ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής βρήκαν κερδισμένες τις Ferrari και τις Mercedes, με τη Red Bull να δυσκολεύεται να βρει ρυθμό όχι μόνο με τον Φερστάπεν αλλά και με τον Σέρχιο Πέρες.

Η πρώτη περίοδος βρήκε τον Ολλανδό παγκόσμιο πρωταθλητή να τίθεται από νωρίς εκτός μάχης λόγω προβλήματος στο κιβώτιο το οποίο η Red Bull έλυσε ενόψει της δεύτερης. Η Mercedes ήταν αυτή που έκανε το 1-2 δείχνοντας ότι η πίστα του Ζάντφουρτ της ταιριάζει πολύ καλύτερα σε σχέση με το Σπα.

Τα αποτελέσματα της πρώτης περιόδου:

Στη δεύτερη περίοδο αν και ο Φερστάπεν χρησιμοποίησε 2 σετ μαλακής γόμας δεν βρήκε ποτέ το ρυθμό που ήθελε. Αντίθετα οι Ferrari είδε τους Λεκλέρ και Σάινθ να τοποθετούν τα μονοθέσιά τους στην κορυφή των χρόνων, με τον Χάμιλτον να ακολουθεί 72 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω τους.

Ο Γιούκι Τσουνόντα είχε έξοδο στο τελευταίο δωδεκάλεπτο με την κόκκινη σημαία να κάνει την εμφάνισή της και τους πιλότους να επιστρέφουν στα γκαράζ. Ο χαμένος χρόνος δεν τους έδωσε τη δυνατότητα να τσεκάρουν τη φθορά των ελαστικών και έτσι η τρίτη περίοδος θα χρησιμοποιηθεί και γι αυτή τη διαδικασία.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0