Καρώ Σημαία

Formula 1: Παράσταση… τίτλων για Φερστάπεν και Red Bull

Formula 1: Παράσταση… τίτλων για Φερστάπεν και Red Bull

Ο Μαξ Φερστάπεν έκανε… περίπατο στο Σπα, αν και εκκίνησε από την 14η θέση δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα και έφτασε στις 9 νίκες τη φετινή σεζόν. Η ημέρα ήταν ιδανική για τη Red Bull αφού ο Πέρες ολοκλήρωσε το 1-2 των αυστριακών και τους έφερε ακόμη πιο κοντά στο φετινό… νταμπλ.

Γράφει ο Κώστας Ψάρρας

Κάθε χρόνο ο αγώνας στο Σπα είναι κομβικός στην εξέλιξη της σεζόν αφού οι ομάδες επιστρέφουν από την καλοκαιρινή διακοπή και εμφανίζουν αλλαγές στα μονοθέσιά τους. Φέτος ήταν ακόμη πιο μεγάλες οι διαφοροποιήσεις αφού είναι η τελευταία ευκαιρία για αναβαθμίσεις των υβριδικών μονάδων ισχύος, ενώ υπήρχαν και αλλαγές στα πατώματα ώστε να προσαρμοστούν στην τεχνική ντιρεκτίβα της FIA.

Το αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να εμφανιστεί μία χαοτική διαφορά της Red Bull έναντι όλων των υπολοίπων. Αυτό φάνηκε από το Σάββατο με το χρόνο του Φερστάπεν αλλά την Κυριακή επιβεβαιώθηκε με εμφατικό τρόπο.

Η εκκίνηση ήταν εντυπωσιακή με τον Σάινθ να διατηρεί την πρώτη θέση αλλά τον Πέρες να χάνει τρεις αφού δεν μπόρεσε να βρει πρόσφυση στα πρώτα μέτρα. Ο Αλόνσο ανέβηκε δεύτερος με τον Χάμιλτον να τον πιέζει και η μάχη τους ολοκληρώθηκε με άσχημο τρόπο αφού συγκρούστηκαν με αποτέλεσμα την εγκατάλειψη του Βρετανού.

Ο Πέρες την ίδια ώρα έκανε προσπέραση στον Ράσελ και έτσι επανήλθε στη 2η θέση. Πιο πίσω ο Φερστάπεν με τον Λεκλέρ κέρδιζαν θέσεις, εκκίνησαν από την 14η και 15η αντίστοιχα, μέχρι την ώρα που το γλίστρημα του Λατίφι έφερε την εγκατάλειψη του Μπότας και το αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα.

Αυτό διευκόλυνε τη ζωή του Φερστάπεν αφού μπόρεσε να διαχειριστεί τη μαλακή γόμα που είχε εκκινήσει και όταν συνεχίστηκε η δράση… κατάπιε τους αντιπάλους του. Την ίδια ώρα μία ζελατίνα κόλλησε στα φρένα του Λεκλέρ και υποχρέωσαν τη Ferrari να τον τραβήξει μόλις στον 4ο γύρο στα pits.

Ο Φερστάπεν έφτασε τον Πέρες, ζήτησε από την ομάδα του να δώσει εντολή για να περάσει αφού είχε ξεκάθαρα καλύτερο ρυθμό και ένα γύρο μετά βρέθηκε στην πρώτη θέση αφού ο Σάινθ μπήκε στα pits ελπίζοντας ότι η μέση γόμα θα του λειτουργήσει καλύτερα.

Όταν έκαναν και οι δύο Red Bull τα δικά τους pitstops φάνηκε ξεκάθαρο ότι δεν θα είχαν αντίπαλο. Μπορεί ο Σάινθ να είχε την πρωτοπορία του αγώνα αλλά ο Φερστάπεν μάζευε 2 δευτερόλεπτα στο γύρο. Πολύ σύντομα τον έφτασε και τον πέρασε. Από εκεί και μετά δεν είχε αντίπαλο και έφτασε σε μία εμφατική νίκη διευρύνοντας κι άλλο τη διαφορά του στο πρωτάθλημα.

Ο Πέρες ακολούθησε το… δρόμο του Φερστάπεν, πέρασε εύκολα και αυτός τον Σάινθ ολοκληρώνοντας το 1-2 της Red Bull. O Σάινθ ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου και ελπίζει ότι η διαφορά σε απόδοση που φάνηκε στο Σπα δεν θα είναι και στους επόμενους αγώνες.

Η πρώτη δεκάδα του βελγικού grand prix

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0