Καρώ Σημαία

Formula 1: Ταχύτερος και με διαφορά ο Φερστάπεν – Από την πρώτη θέση θα εκκινήσει ο Σάινθ

Formula 1: Ταχύτερος και με διαφορά ο Φερστάπεν – Από την πρώτη θέση θα εκκινήσει ο Σάινθ

Η διαδικασία των κατατακτήριων δοκιμών στο Σπα ήταν εκ των πραγμάτων περίεργη αφού 7 πιλότοι γνώριζαν ότι είχαν ποινές και θα εκκινούσαν από το τέλος του grid. Αυτό δεν πτόησε τον Φερστάπεν που πήρε την πρώτη θέση και μάλιστα με διαφορά 6 δεκάτων του δευτερολέπτου. Ο Σάινθ έχει λόγους να είναι χαρούμενος, αφού θα είναι στην πρώτη θέση του grid για 2η φορά στην καριέρα του.

Γράφει ο Κώστας Ψάρρας

Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν αυτός που έκανε… περίπατο στις κατατακτήριες δοκιμές του Σπα αν και δεν είχε αντίκρισμα αφού έχει ποινή και θα εκκινήσει από το τέλος του grid. Ο Σάινθ μπορεί στον τελευταίο γρήγορο γύρο του να έκανε λάθος, όμως ο προηγούμενος ήταν αρκετός για να τον φέρει στη 2η θέση κάτι που σημαίνει ότι θα εκκινήσει από την πρώτη.

Ο Πέρες δεν κατάφερε να περάσει τον Σάινθ και θα εκκινήσει στη 2η θέση, ενώ τρίτος θα είναι ο Φερνάντο Αλόνσο. Η διαδικασία των κατατακτήριων καθυστέρησε να ξεκινήσει λόγω ατυχήματος που υπήρχε στο Porsche supercup και χρειάστηκε να επισκευαστούν οι μπαριέρες.

Οι ποινές των 7 πιλότων θα επηρεάσουν το grid της εκκίνησης αφού Φερστάπεν, Λεκλέρ, Οκόν, Νόρις, Ζου, Μικ Σουμάχερ και Μπότας θα εκκινήσουν στις τελευταίες θέσεις. Με το ρυθμό που έδειξε να έχει ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής, είναι πιθανό να έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει θέση στο βάθρο ακόμη κι αν δεν υπάρξουν ανατροπές και αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα.

Τα τελικά αποτελέσματα των κατατακτήριων δοκιμών


Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί την Κυριακή στις 16:00. 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0