Καρώ Σημαία

Μάικλ Μάσι: «Αισθανόμουν ο πιο μισητός άνθρωπος στον πλανήτη και φοβήθηκα για τη ζωή μου»

Μάικλ Μάσι: «Αισθανόμουν ο πιο μισητός άνθρωπος στον πλανήτη και φοβήθηκα για τη ζωή μου»

Ο άνθρωπος που στιγμάτησε με τις αποφάσεις του τον τελευταίο αγώνα της περυσινής σεζόν στη Formula 1, αποχώρησε από τη FIA λόγω των όσων βίωσε μετά το Άμπου ΝτάμπιΜάσι μίλησε για «σκοτεινές ημέρες» και απειλές κατά της ζωής του και της οικογένειάςτου. «Μου πήρε λίγο χρόνο να αποφασίσω για το τι θα κάνω. Σκέφτηκα ότι το καλύτερο ήταν ναεπιστρέψω στην Αυστραλία και να βρίσκομαι σε ένα οικείο περιβάλλον», πρόσθεσε οάνθρωπος που θα μείνει στην ιστορία της Formula 1 για την απόφαση που πήρε στονπροτελευταίο γύρο του grand prix στο Άμπου Ντάμπι.

Γράφει ο Κώστας Ψάρρας

Σε όποια πλευρά της ιστορίας και να βρίσκεται κανείς, όποια άποψη και να έχει για έναν άνθρωπο και τον τρόπο που έκανε τη δουλειά του, δεν μπορεί παρά να σοκαριστεί ακούγοντάς τον να λέει ότι δεχόταν απειλές κατά της ζωής του λόγω του ότι έλαβε μία απόφαση που όρισε τη μοίρα ενός πρωταθλήματος της Formula 1.

Ο Μάικλ Μάσι έγινε το πιο πολυσυζητημένο πρόσωπο της περυσινής σεζόν στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Οι αποφάσεις του, κυρίως, στο τέλος του αγώνα στο Άμπου Ντάμπι έκριναν και τον τίτλο. Ήταν ξεκάθαρο ότι δεν κινήθηκε εντός κανονισμών και κάποια στιγμή όταν αρθεί η ρήτρα εμπιστευτικότητας με τη FIA, θα μάθουμε το πώς ακριβώς σκέφτηκε. Όπως όμως και να σκέφτηκε αυτό δεν…. αθωώνει όσους ξεπέρασαν κάθε όριο. Κρύφτηκαν πίσω από την ανωνυμία των social media και έφτασαν στο σημείο να απειλήσουν τον ίδιο και την οικογένειά του, όπως αποκαλύπτει στην πρώτη του συνέντευξη που έδωσε στη Daily Telegraph.

«Ήταν κάποιες σκοτεινές ημέρες. Ένιωθα ότι ήμουν ο πιο μισητός άνθρωπος στον κόσμο. Απειλούσαν τη ζωή μου και της οικογένειάς μου. Ακόμη θυμάμαι να περπατάω στο Λονδίνο την επόμενη ημέρα του αγώνα και να νιώθω εντάξει μέχρι τη στιγμή που άρχισα να κοιτάω πίσω μου για να δω αν υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να μου επιτεθούν. Είχα να αντιμετωπίσω εκατοντάδες μηνύματα. Και ήταν σοκαριστικό. Ρατσιστικά, υβριστικά σχόλια και με απειλές για τη ζωή μου. Και όχι μόνο στο Facebook αλλά και στο LinkedIn που θεωρητικά είναι μία πλατφόρμα για επαγγελματίες. Δεν επισκέφτηκα έναν ειδικό και αυτό ήταν σίγουρα λάθος.»

Ο 44χρονος Μάσι αποφάσισε να αποχωρήσει από τη FIA μετά από τρία χρόνια που είχε το ρόλο του επικεφαλής αγώνων και να επιστρέψει στην Αυστραλία.

«Μου πήρε λίγο χρόνο να αποφασίσω για το τι θα κάνω. Σκέφτηκα ότι το καλύτερο ήταν να επιστρέψω στην Αυστραλία και να βρίσκομαι σε ένα οικείο περιβάλλον», πρόσθεσε ο άνθρωπος που θα μείνει στην ιστορία της Formula 1 για την απόφαση που πήρε στον προτελευταίο γύρο του grand prix στο Άμπου Ντάμπι.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0