Καρώ Σημαία

Formula 1: Ο ΑΠΙΘΑΝΟΣ Ράσελ πανηγύρισε την ανατρεπτική pole position στην Ουγγαρία!

Formula 1: Ο ΑΠΙΘΑΝΟΣ Ράσελ πανηγύρισε την ανατρεπτική pole position στην Ουγγαρία!

Ο Τζορτζ Ράσελ θα θυμάται για χρόνια τον τρόπο με τον οποίο ήρθε η πρώτη pole position της καριέρας του. Την ώρα που η Ferrari ήταν έτοιμη να πανηγυρίσει το 1-2, ο εκπληκτικός Βρετανός χάρισε την πρώτη pole position της σεζόν στη Mercedes κάνοντας έναν τέλειο γύρο.

Η βροχή μπορεί να μην έκανε την εμφάνισή της στο Ουγγαρόρινγκ αλλά αυτό δεν μας εμπόδισε από το να παρακολουθήσουμε τις καλύτερες κατατακτήριες δοκιμές των τελευταίων χρόνων. Ο Ράσελ ήταν ο απρόσμενος πρωταγωνιστής αφού αν και η Mercedes στις ελεύθερες δοκιμές έδειχνε να είναι 1 δευτερόλεπτο πίσω από τις Ferrari και τις Red Bull, ο Βρετανός κατάφερε να κάνει έναν άψογο τελευταίο γύρο και πήρε την Pole position.

Η Scuderia μπορεί να έχασε την πρώτη θέση αλλά έχει στο 2-3 τα δύο της μονοθέσια, την ώρα που η Red Bull αντιμετώπισε διάφορα θέματα. Αρχικά ο Πέρεζ δεν βρήκε ποτέ ρυθμό και έμεινε εκτός δεκάδας ενώ το… δράμα ολοκληρώθηκε όταν ο Φερστάπεν είχε απώλεια ισχύς στον τελευταίο γύρο του και έμεινε δέκατος.

Στην πρώτη περίοδο η έκπληξη ήταν ο αποκλεισμός του Γκασλί ο οποίος… πλήρωσε την υπέρβαση των ορίων της πίστας στην 5η στροφή, κάτι που σήμαινε ακύρωση του γρήγορου γύρου του που θα τον έφερνε στη δεκαπεντάδα. Φέτελ, Τσουνόντα και οι δύο Williams έμειναν εκτός από το Q1.

Στη δεύτερη περίοδο το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στο αν ο Πέρεζ θα κατάφερνε να βρεθεί στην πρώτη δεκάδα. Ο Μεξικανός δεν είχε ρυθμό και ενώ ο Φερστάπεν άνετα είχε κάνει τον ταχύτερο γύρο, ο Πέρεζ πάλευε να κρατηθεί στην 9η θέση. Ο τελευταίος γρήγορος γύρος του επηρεάστηκε από την παρουσία του Μάγκνουσεν και έτσι ο πιλότος της Red Bull έμεινε στην 11η θέση.

Η τρίτη περίοδος ήταν η πιο ανατρεπτική των τελευταίων χρόνων. Στην πρώτη προσπάθεια όλων των πιλότων ο Κάρλος Σάινθ ήταν ο ταχύτερος με τον Φερστάπεν να μένει χαμηλά διότι έκανε λάθος στον γύρο του και δεν απείλησε τους πιλότους της Ferrari.

Τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα για τον Παγκόσμιο πρωταθλητή όταν στον γύρο εξόδου είχε θέμα με την ισχύ του κινητήρα και παρά τις προσπάθειες της ομάδας του δεν μπόρεσε να κάνει άλλη μία γρήγορη προσπάθεια και έμεινε δέκατος. Χωρίς τις Red Bull στο… παιχνίδι οι δύο πιλότοι της Ferrari πήγαιναν για μία μεταξύ τους μάχη για την pole position. Ο Σάινθ επικράτησε του teammate του και ήταν έτοιμος να πανηγυρίσει τη δεύτερη pole position της καριέρας του και η Ferrari το 1-2.

Κι όμως αυτό δεν συνέβη. Ο εκπληκτικός Ράσελ χωρίς να κάνει ταχύτερο ούτε πρώτο, ούτε δεύτερο αλλά ούτε τρίτο σέκτορ, κατάφερε για 44 χιλιοστά του δευτερολέπτου να επικρατήσει του Σάινθ και να πάρει μία εντελώς απρόσμενη pole position. Αυτή είναι η πρώτη pole position του ίδιο και η πρώτη φετινή της Mercedes.

Τα αποτελέσματα των κατατακτήριων δοκιμών

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0