Καρώ Σημαία

Formula 1: 7η φετινή Pole position για τον Λεκλέρ με τη… βοήθεια του Σάινθ

Formula 1: 7η φετινή Pole position για τον Λεκλέρ με τη… βοήθεια του Σάινθ

Ο Σαρλ Λεκλέρ επικράτησε και πάλι στις κατατακτήριες δοκιμές έχοντας τη βοήθεια του Κάρλος Σάινθ ο οποίος θα εκκινήσει 19ος λόγω αλλαγής κινητήρα. Δεύτερος ο Φερστάπεν και τρίτος ο Σέρχιο Πέρεζ.

Γράφει ο Κώστας Ψάρρας

Σε ακόμη ένα grand prix τη φετινή σεζόν η Ferrari ήταν η ταχύτερη στις κατατακτήριες δοκιμές στην πίστα Πολ Ρικάρ. Ο Λεκλέρ, λογικά, θα έπαιρνε την pole position και χωρίς να έχει τη βοήθεια του Σάινθ αλλά η ομαδική δουλειά της Scuderia του έδωσε αέρα 3 δεκάτων του δευτερολέπτου. Η Red Bull που φαίνεται να έχει καλύτερο ρυθμό αγώνα έχει και τα δύο της μονοθέσια στην πρώτη τριάδα και αυτό θα της δώσει την ευκαιρία να… παίξει με τη στρατηγική.

Στην πρώτη περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών δόθηκε μάχη μέχρι το τέλος και άτυχος ήταν ο Μικ Σουμάχερ. Ο Γερμανός μπήκε στη 15αδα με τον τελευταίο γρήγορο γύρο του αλλά αυτός ακυρώθηκε λόγω υπέρβασης των ορίων της πίστας. Ο Άλμπον ήταν αυτός που το εκμεταλλεύτηκε αν και είχε κάνει τετ α κε στο δικό του τελευταίο γύρο.

Μάγκνουσεν και Σάινθ γνώριζαν ότι έχουν ποινές και θα εκκινήσουν στο τέλος του grid, όμως δεν παράτησαν τις κατατακτήριες δοκιμές και προκρίθηκαν εύκολα στο Q2. Εκεί όλοι περίμεναν ότι οι δύο πιλότοι δεν θα βγουν κι όμως ο Δανός έκανε γρήγορο γύρο…. υποχρεώνοντας τον Σάινθ να τον ακολουθήσει. Ο Ισπανός ήταν ο ταχύτερος όλων στη δεύτερη περίοδο, ενώ ο Ρικιάρντο για ακόμη μία φορά έμεινε εκτός δεκάδας.

Με τον Σάινθ παρόντα στο Q3 η Ferrari είχε ένα ακόμη ατού στα χέρια της για να οδηγήσει τον Λεκλέρ στην pole position. Ο Ισπανός δεν χρειαζόταν να κάνει γρήγορη προσπάθεια αφού ο Μάγκνουσεν δεν βγήκε (οι δυο τους διεκδικούσαν τη 19η θέση στο grid και όποιος τερμάτιζε πιο ψηλά στις κατατακτήριες θα εκκινούσε από εκεί). Στην πρώτη γρήγορη προσπάθεια ο Λεκλέρ ήταν μόλις 8 χιλιοστά ταχύτερος από τον Φερστάπεν αν και πήρε το tow από τον Σάινθ.

Στη δεύτερη γρήγορη προσπάθεια, η συνεργασία των δύο πιλότων της Ferrari ήταν ακόμη καλύτερη και έτσι ο Λεκλέρ πήρε με άνεση την 7η φετινή και 16η pole position της καριέρας του. Ο Φερστάπεν έμεινε δεύτερος ενώ ο Πέρεζ που δεν είχε ρυθμό στις ελεύθερες πήρε την 3η θέση. Ο Χάμιλτον ακολούθησε ενώ ο Λάντο Νόρις έδειξε ότι οι αναβαθμίσεις της McLaren έχουν βοηθήσει το μονοθέσιο.

Τα αποτελέσματα των κατατακτήριων δοκιμών στο Πολ Ρικάρ:

Την Κυριακή (24/7) στις 16.00 θα αρχίσει ο 12ος αγώνας της σεζόν και θα μεταδοθεί από την COSMOTE TV Και την EPT.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0