Καρώ Σημαία

Formula 1: Ταχύτερος ο Σάινθ στις ελεύθερες δοκιμές αλλά με ποινή στο grid της Κυριακής!

Formula 1: Ταχύτερος ο Σάινθ στις ελεύθερες δοκιμές αλλά με ποινή στο grid της Κυριακής!

Η Ferrari έκανε το 2 στα 2 την Παρασκευή στο Λε Καστελέ, με τον Λεκλέρ στην πρώτη περίοδο και τον Σάινθ στη δεύτερη. Ο Ισπανός θα έχει ένα… βουνό να ανέβει την Κυριακή αφού θα εκτίσει ποινή λόγω αλλαγής κινητήριας μονάδας.

Γράφει ο Κώστας Ψάρρας

Στις καυτές συνθήκες που επικρατούν στη Γαλλία, η Ferrari αποδείχθηκε η γρηγορότερη την πρώτη ημέρα του 12ου grand prix της σεζόν. Η Ιταλική ομάδα είδε τους πιλότους της να αξιοποιούν το νέο αναβαθμισμένο πάτωμα και να επικρατούν του Μαξ Φερστάπεν. Την Κυριακή τα πράγματα θα είναι δύσκολα για τον Σάινθ αφού η Scuderia έχει προχωρήσει ήδη σε αντικατάσταση του control electronics, κάτι που σημαίνει ότι ο Ισπανός θα έχει ποινή δέκα θέσεων στο grid. Αναμένεται να αντικαταστήσει και τα υπόλοιπα κομμάτια της κινητήριας μονάδας του και να εκκινήσει τελευταίος.

Στην πρώτη περίοδο ο Σαρλ Λεκλέρ επικράτησε του Φερστάπεν για 91 χιλιοστά του δευτερολέπτου με τους πιλότους της Red Bull και της Ferrari να χρησιμοποιούν μόνο τη μαλακή γόμα της Pirelli.

Τα αποτελέσματα της πρώτης περιόδου:

Στην δεύτερη περίοδο η Ferrari δεν είχε αντίπαλο αφού ο Μαξ Φερστάπεν διαμαρτυρήθηκε για έντονη υποστροφή στο μονοθέσιό του και έτσι έμεινε μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον Κάρλος Σάινθ. Ο Ισπανός επικράτησε του Σαρλ Λεκλέρ για 1 δέκατο του δευτερολέπτου.

Οι δύο Mercedes ακολούθησαν, με τη γερμανική ομάδα να έχει φέρει και αυτή σημαντικό πακέτο αναβαθμίσεων. Έτσι κι αλλιώς όλες οι ομάδες έχουν φέρει αναβαθμίσεις, με εξαίρεση της Haas.

Τα αποτελέσματα της δεύτερης περιόδου:

Το αγωνιστικό τριήμερο συνεχίζεται το Σάββατο με την 3η περίοδο στις 14.00 και τις κατατακτήριες δοκιμές στις 17.00. Ο αγώνας την Κυριακή θα αρχίσει στις 16.00. Όλη η δράση θα μεταδοθεί από την COSMOTE TV και την ΕΡΤ.

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0