Καρώ Σημαία

Φερστάπεν: «Είναι κρίμα οι θεατές να αντιδρούν σαν οπαδοί στο ποδόσφαιρο»

Φερστάπεν: «Είναι κρίμα οι θεατές να αντιδρούν σαν οπαδοί στο ποδόσφαιρο»

Αντίθετος με το «ποδοσφαιρικό κλίμα» που επικρατεί στις κερκίδες κατά τη διάρκεια των Grand Prix της Formula 1 δηλώνει ο Μαξ Φερστάπεν.

Ο Μαξ Φερστάπεν μίλησε στο γερμανικό F1-Insider.com και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα φαινόμενα οπαδισμού που έχουν κάνει την εμφάνιση τους και στα Grand Prix, τα οποία παρομοίασε με αυτά του ποδοσφαίρου, τα οποία ωστόσο τόνισε ότι δεν έχουν θέση στην F1.

«Πρώτα από όλα, σε κάθε χώρα, οι θεατές στις κερκίδες ορίζουν την ατμόσφαιρα.

Αυτούς τους οπαδούς τους καταλαβαίνουμε, έχουν δυνατή φωνή. Σε άλλα μέρη της πίστας υπάρχει κι ένα υγιές μείγμα από διάφορες ομάδες οπαδών, με διαφορετικές προτιμήσεις.

Πιστεύω πως είναι κρίμα που οι θεατές αντιδρούν σαν οπαδοί στο ποδόσφαιρο. Συνέχεια γιουχάρουν τον αντίπαλο. Στην Ολλανδία γιουχάρουν τον Λιούις, στην Αγγλία εμένα».

Ο Φερστάπεν αποτελεί έναν από τους οδηγούς της Formula 1 με την μεγαλύτερη fanbase, έχοντας χιλιάδες Ολλανδούς υποστηρικτές, οι οποίοι σε κάθε… εντός έδρας Grand Prix συχνά – πυκνά προκαλούν με την συμπεριφορά τους προς τους αντιπάλους του πιλότου της Red Bull.

«Είναι κρίμα, γιατί συχνά δίνουμε πολύ δύσκολες κι υψηλής ποιότητας μάχες. Πρέπει να σέβεσαι τον αντίπαλο. Είμαι οπαδός της PSV, αλλά όταν βλέπω ένα σπουδαίο ματς, το απολαμβάνω, ανεξάρτητα από το αν η ομάδα μου κέρδισε ή έχασε.

Θα ήταν ωραίο αν συμπεριφέρονταν έτσι οι οπαδοί στο δικό μας σπορ. Παρά την όποια αντιπαλότητα, οι αντίπαλοι πρέπει να αντιμετωπίζονται με σεβασμό».


www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0