Καρώ Σημαία

Formula 1: «Βόλτα» στην Αυστρία για τον Φερστάπεν – Εκπληκτική αντεπίθεση του Πέρεζ και… μάχη ως το φινάλε Χάμιλτον – Σουμάχερ

Formula 1: «Βόλτα» στην Αυστρία για τον Φερστάπεν – Εκπληκτική αντεπίθεση του Πέρεζ και… μάχη ως το φινάλε Χάμιλτον – Σουμάχερ

Ο δεύτερος αγώνας σπριντ της φετινής χρονιάς είχε μεγάλο νικητή τον Μαξ Φερστάπεν που δεν απειλήθηκε ποτέ αλλά μάχες για τις υπόλοιπες θέσεις. Λεκλέρ και Σάινθ πάλεψαν στα ίσα με τον Μονεγάσκο να επικρατεί ενώ η μονομαχία ΣουμάχερΧάμιλτον ήταν απολαυστική.

Γράφει ο Κώστας Ψάρρας

Απόλυτος κυρίαρχος στον αγώνα σπριντ ήταν ο Μαξ Φερστάπεν. Ο Ολλανδός δεν ένιωσε πίεση σε κανένα σημείο αφού παρέμεινε στην πρώτη θέση μετά την εκκίνηση και είδε πίσω του τις δύο Ferrari να δίνουν μάχη για τη 2η θέση. Ο Σάινθ απαίτησε το προσπέρασμα, το κατάφερε αλλά ο Λεκλέρ δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Ο Μονεγάσκος απάντησε στον teammate του και έτσι κράτησε τη 2η θέση. Μετά τη μεταξύ τους μονομαχία, ο Φερστάπεν είχε ήδη ανοίξει τη διαφορά στα 2 δευτερόλεπτο και δεν υπήρξε ποτέ αμφισβήτηση για την πρώτη θέση.

Πίσω όμως είχαμε πολύ όμορφες μονομαχίες. Ο Ράσελ έκανε έναν μοναχικό αγώνα στην 4η θέση. Ο Πέρεζ που εκκίνησε 13ος λόγω του ότι ακυρώθηκαν οι γύροι του στο Q3 και ο τελευταίος στο Q2, έκανε εξαιρετικό αγώνα. Κέρδισε 5 θέσεις μέχρι την πρώτη στροφή και μετά άρχισε να κυνηγά τους υπόλοιπους. Μπόρας, Μικ Σουμάχερ, Μάγκνουσεν και Οκόν δεν μπόρεσαν να σταθούν εμπόδιο στον Μεξικανό ο οποίος ελαχιστοποίησε τη χασούρα των κατατακτήριων δοκιμών, πήρε του 4 βαθμούς της 5ης θέσης και θα εκκινήσει πίσω από τον Ράσελ στον αγώνα της Κυριακής.

Στους τελευταίους γύρους όλα τα βλέματα ήταν πάνω στην εξαιρετική μονομαχία του 8ου Μικ Σουμάχερ με τον 9ο Λιούις Χάμιλτον. Ο πιλότος της Haas είχε ακριβώς μπροστά του τον teammate του και αυτό του έδινε τη δυνατότητα να διατηρεί τη θέση του χρησιμοποιώντας το Drs. Ο Χάμιλτον δεν το παράτησε και όταν ο Μάγκνουσεν έκανε το λάθος να απομακρυνθεί από τον Σουμάχερν, ο Βρετανός βρήκε την ευκαιρία να περάσει και να πάρει τον τελευταίο διαθέσιμο πόντο.

Τα αποτελέσμτα του αγώνα σπριντ ορίζουν και τη σειρά εκκίνησης του αγώνα της Κυριακής που θα αρχίσει στις 16.00 και θα μεταδοθεί από την COSMOTE TV και την EΡT.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0