Καρώ Σημαία

Formula 2: Η Red Bull απέβαλλε τον 22χρονο Γιούρι Βιπς για ρατσιστικό παραλήρημα (video)

Formula 2: Η Red Bull απέβαλλε τον 22χρονο Γιούρι Βιπς για ρατσιστικό παραλήρημα (video)
Ταχύτατα αντανακλαστικά επέδειξε η ομάδα της Red Bull Racing, η οποία απέβαλε τον ελπιδοφόρο της οδηγός, Γιούρι Βιπς. Ο λόγος... ένα άθλιο, ρατσιστικό παραλήρημα. 

Παλαιότερο κείμενο του BN Sports αναλωνόταν στην αγάπη των αθλητών για τα βιντεοπαιχνίδια και τις streaming πλατφόρμες. Ακόμη ένας λάτρης αυτών των ενασχολήσεων φαίνεται να είναι ο 22χρονος, (μέχρι πρότινος) πιλότος της Formula 2. Ο λόγος για τον Γιούρι Βιπς, ο οποίος είδε μέσα σε λίγες ώρες την καριέρα του να καταστρέφεται.
okkk.jpg

Πηγή του κακού ένα gaming session, με τον ίδιο να εμφανίζεται στην κάμερα παρέα με τον συνάδελφο του Λίαμ Λόσον να παίζουν το κορυφαίο σε πωλήσεις παιχνίδι, «Call of Duty». Η εικονική δολοφονία του χαρακτήρα του, ώθησε τον Εσθονό αθλητή σε ξέσπασμα, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε το εξής: «Χριστέ μου γ****σε αυτόν τον αρ*πη».

Πρόκειται προφανώς για ρατσιστικό χαρακτηρισμό, ασχέτως το χρώμα του αντιπάλου του και προσβάλλει δεδομένα την διαφορετικότητα. Αποτέλεσμα των όσων χυδαίων βγήκαν από το στόμα του να βρεθεί εκτός της Red Bull.

Ακολούθησε μάλιστα και ανακοίνωση από την αυστριακή ομάδα η οποία ανέφερε τα εξής: 

«Αποβάλλουμε τον νεαρό οδηγό Γιούρι Βιπς από όλα τα καθήκοντα του, την ίδια στιγμή που διεξάγουμε πλήρη έρευνα για το περιστατικό. Σαν οργανισμός καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας και διατηρούμε μηδενική ανοχή αναφορικά με ρατσιστικές εκφράσεις ή συμπεριφορές».

Προς υπεράσπιση του ο 22χρονος αθλητής δημοσίευσε στο instagram: 

«Θέλω να ζητήσω ανεπιφύλακτα συγγνώμη για την προσβλητική γλώσσα που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής ροής gaming νωρίτερα σήμερα. Αυτή η γλώσσα είναι εντελώς απαράδεκτη και δεν απεικονίζει τις αξίες και τις αρχές που έχω. Λυπάμαι βαθιά για τις πράξεις μου και αυτό δεν είναι το παράδειγμα που θέλω να δώσω. Θα συνεργαστώ πλήρως με την έρευνα».

Είτε προτάσσεται το επιχείρημα του αυστηρού political correctness είτε αυτό που θέλει την Red Bull να κάνει το αυτονόητο, είναι δεδομένο ότι κάθε αθλητική ομάδα θα έπρεπε να δρα κατά αυτόν τον τρόπο. 

Διότι στην τελική μιλάμε για δημόσια πρόσωπα, δεν υπάρχει περίπτωση ο θεατής να κρίνει την καλή ή κακή του πρόθεση. Στο τέλος της ημέρας μένει μονάχα το μένος, το οποίο διαιωνίζεται ακόμη και σήμερα. 

Αντώνης Νιανιάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0