Καρώ Σημαία

Formula 1: Κυρίαρχος στις κατατακτήριες δοκιμές του Μπακού ο Λεκλέρ – Ο Πέρεζ νίκησε και πάλι τον Φερστάπεν

Formula 1: Κυρίαρχος στις κατατακτήριες δοκιμές του Μπακού ο Λεκλέρ – Ο Πέρεζ νίκησε και πάλι τον Φερστάπεν

Ο Σαρλ Λεκλέρ πανηγύρισε την 4η συνεχόμενη Pole position και 6η της χρονιάς αποδεικνύοντας ότι στις κατατακτήριες δοκιμές έχει βρει τον τρόπο να κυριαρχεί. Ο Πέρεζ, αν και αντιμετώπισε θέμα με τον κινητήρα και δεν πίεσε στο όριο, κατάφερε να επικρατήσει του Φερστάπεν.

Γράφει ο Κώστας Ψάρρας

Η Ferrari και ο Λεκλέρ έχουν κυριαρχική εικόνα στις κατατακτήριες δοκιμές της φετινής σεζόν αλλά δεν καταφέρνουν να αξιοποιήσουν το πλεονέκτημά τους και στους αγώνες. Αυτό θα προσπαθήσει να αλλάξει ο Μονεγάσκος στο Μπακού, όπου κατάφερε με έναν εκπληκτικό τελευταίο γύρο να πανηγυρίσει την 15η Pole position της καριέρας του και να αφήσει πίσω του τις 2 Red Bull.

Ο Σέρχιο Πέρεζ με ανεβασμένη ψυχολογία μετά τη νίκη του στο Μονακό και την ανανέωση του συμβολαίου του κέρδισε σε 2η συνεχόμενη μάχη κατατακτήριων δοκιμών τον teammate του και θα εκκινήσει 2ος. Ο Μεξικανός είχε θέμα με τον κινητήρα του στο τέλος του Q3 και όπως δήλωσε αυτό δεν του επέτρεψε να κινηθεί στο όριο.

Ο Μαξ Φερστάπεν δεν έκανε τον τέλειο γύρο και αυτό τον έριξε στην 3η θέση αλλά ο ρυθμός αγώνα της Red Bull τον κάνει να αισιοδοξεί ότι μπορεί να γυρίσει την κατάσταση την Κυριακή.

Ο Κάρλος Σάινθ κρατούσε τον ταχύτερο γύρο μέχρι την τελευταία προσπάθεια όμως ένα λάθος του δεν τον άφησε να διεκδικήσει την πρώτη Pole position της καριέρας του και έτσι αρκέστηκε στην 4η θέση.

Η χαοτική διαφορά των 4 πρώτων από τους υπόλοιπους φαινόταν από τις ελεύθερες δοκιμές και επιβεβαιώθηκε και στις κατατακτήριες. Και πάλι ο Ράσελ ήταν ο best of the rest, με τον Βρετανό να επικρατεί για 4η φορά φέτος του Χάμιλτον ο οποίος έμεινε στην 7η θέση. Ανάμεσά τους βρέθηκε ο Πιερ Γκασλί.

Τα αποτελέσματα των κατατακτήριων δοκιμών στο Μπακού

Ο αγώνας της Κυριακής θα αρχίσει στις 14.00 και θα μεταδοθεί από την COSMOTE TV Και την ERT.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0