Καρώ Σημαία

Φέτελ: «Πιστεύω πως η Formula 1 θα δεχόταν θετικά έναν ομοφυλόφιλο οδηγό»

Φέτελ: «Πιστεύω πως η Formula 1 θα δεχόταν θετικά έναν ομοφυλόφιλο οδηγό»

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ μίλησε για την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, τονίζοντας πως η ομοφοβία είναι προκατάληψη και αυτό είναι κατακριτέο. Πρόσθεσε επίσης την άποψη πως ο κόσμος της Formula 1 θα δεχόταν θετικά έναν ομοφυλόφιλο οδηγό.

Δεν είναι πρώτη φορά που ο οδηγός της Άστον Μάρτιν και πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής, βγαίνει από τα «στεγανά» του μονοθεσίου του και παίρνει θέση σε κοινωνικά ζητήματα. Αυτό συνέβη και σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό Attitude, λέγοντας πως η Formula 1 θα δεχόταν θετικά έναν ομοφυλόφιλο οδηγό.



Αναλυτικά τα όσα είπε ο Σεμπάστιαν Φέτελ:

«Δεν το έχω βιώσει, όμως έχω ακούσει κόσμο να μιλάει με αρνητικό τρόπο για ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα και την κοινότητα αυτή. Κάθε φορά πίστευα πως είναι λάθος, αλλά σήμερα έχω την αυτοπεποίθηση να μιλήσω και να τους κλείσω το στόμα. Η ομοφοβία είναι προκατάληψη και οι προκαταλήψεις είναι λάθος. Είναι τόσο απλό.

Είναι μία παρόμοια κατάσταση με ένα άθλημα όπως το ποδόσφαιρο. Η εικόνα ενός ποδοσφαιριστή ή οδηγού που είναι ήρωας, πρέπει να ταιριάζει με ορισμένα κριτήρια. Όμως τα κριτήρια είναι λάθος. Πως γίνεται τα στερεότυπα να συνδέονται με την απόδοση ενός ανθρώπου; Ποιος το αποφασίζει αυτό; Χρειάζεται τρομερό κουράγιο για να δείξεις τον πραγματικό σου εαυτό αντί να κρύβεσαι πίσω από μία φιγούρα που βασίζεται στα θέλω άλλων ατόμων.

Τα πράγματα βελτιώνονται, βλέπεις ορισμένους μηχανικούς που είναι πιο ανοικτοί. Υπάρχουν όμως πολλά περισσότερα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να βελτιώσουμε την ποικιλομορφία στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, όχι μόνο απλό πλευράς σεξουαλικού προσανατολισμού, αλλά γενικότερα. Η Formula 1 ξεκίνησε το κίνημα «We Race as One» το οποίο είναι καλό, αλλά όλοι πρέπει να δουλέψουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίσουμε πως αυτό θα επιφέρει μία θετική αλλαγή. Πρέπει λοιπόν να δράσουμε αντί απλά να μιλάμε. Πιστεύω πως η Formula 1 θα δεχόταν θετικά έναν ομοφυλόφιλο οδηγό όπως είναι άλλωστε το σωστό. Πιστεύω πως ένας ομοφυλόφιλος οδηγός θα επιταχύνει τη διαδικασία εξόντωσης των προκαταλήψεων και θα βοηθήσει στο να ωθήσουμε το σπορ σε μία διαφορετική κατεύθυνση».

 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0