Καρώ Σημαία

Moto GP: Η γκάφα της χρονιάς από τον Εσπαργκαρό! (video)

Moto GP: Η γκάφα της χρονιάς από τον Εσπαργκαρό! (video)

Μπορεί ο Φάμπιο Κουαρταρό να ήταν ο νικητής του Καταλανικού Grand Prix του Moto Gp, όμως ο αναβάτης που τράβηξε όλα τα βλέμματα -για λανθασμένο λόγο- ήταν ο Αλέις Εσπαργκαρό ο οποίος υπέπεσε σ' ένα πρωτοφανές λάθος που θα μείνει στην ιστορία.

Μπάινοντας στον τελευταίο γύρο του αγώνα, ο Ισπανός αναβάτης της Απρίλια, για κάποιον δικό του ανεξήγητο λόγο, νόμιζε ότι ο αγώνας ολοκληρώθηκε και σταμάτησε την προσπάθειά του. Ο Εσπαργκαρό επιβράδυνε για αρκετή ώρα με συνέπεια να πέσει από τη 2η στην 5η θέση, με τους Μαρτίν, Ζαρκό και Μιρ να τον προσπερνούν, μέχρι να συνειδητοποιήσει ότι το Grand Prix βρίσκεται σε εξέλιξη για έναν ακόμα γύρο. Εν τέλει τερμάτισε 5ος, χάνοντας τη θέση του στο δεύτερο σκαλί του βάθρου με έναν ομολογουμένως αυτοκτονικό τρόπο και στενοχωρώντας τους συμπατριώτες του που βρίσκονταν στις κερκίδες και τον υποστήριζαν.

Με αυτό το ολέθριο σφάλμα ο Εσπαργκαρό απώλεσε 9 βαθμούς, αφού συνέλλεξε 11 αντί για 20 και είδε τη διαφορά του με τον πρωτοπόρο στη βαθμολογία του πρωταθλήματος Φάμπιο Κουαρταρό να φτάνει τους 22 πόντους αφού έχει συγκεντρώσει 125 έναντι 147 του Γάλλου. 

Νικόλας Κατσαΐτης

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0