Καρώ Σημαία

Formula 1: Η Ferrari έκανε το 1-2 στις κατατακτήριες δοκιμές του Μαϊάμι

Formula 1: Η Ferrari έκανε το 1-2 στις κατατακτήριες δοκιμές του Μαϊάμι

Ο Σαρλ Λεκλέρ πανηγύρισε την 12η pole position της καριέρας του και 3η φετινή επικρατώντας του teammate του, Κάρλος Σάινθ. Ο Φερστάπεν έκανε λάθος στην τελευταία του γρήγορη προσπάθεια και δεν κατάφερε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από την 3η θέση.

Γράφει ο Κώστας Ψάρρας

Ιδανικά εξελίχθηκαν οι πρώτες κατατακτήριες δοκιμές στην πίστα του Μαϊάμι για τη Ferrari και τον Λεκλέρ. Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος ήταν ο ταχύτερος όλων και θα βρεθεί στην πρώτη θέση της εκκίνησης. Το εξαιρετικό αποτέλεσμα για τα κόκκινα μονοθέσια ολοκλήρωσε ο Κάρλος Σάινθ που ανέκαμψε μετά το λάθος της Παρασκευής και θα βρεθεί στο πλάι του teammate του.

 

Για τον Μαξ Φερστάπεν τα πράγματα κυλούσαν ιδανικά αφού ήταν ο ταχύτερος μέχρι την τελευταία προσπάθεια όλων. Εκεί ο Ολλανδός πίεσε παραπάνω στον πρώτο τομέα, γλίστρησε και δεν ολοκλήρωσε καν το γύρο του. Απλά… παρακολούθησε τους 2 πιλότους της Ferrari να τον ξεπερνούν.

Εντυπωσιακή εμφάνιση από τον Βάλτερι Μπότας ο οποίος αν και έκανε ελάχιστους γύρους την Παρασκευή, κατάφερε να τερματίσει στην 5η θέση αφήνοντας στην 6η θέση τον πρώην teammate του, Λιούις Χάμιλτον.

Αντίθετα οι κατατακτήριες δοκιμές δεν ήταν οι καλύτερες για τον Τζορτζ Ράσελ που γλιστρούσε αρκετά και έμεινε εκτός δεκάδας. 

Στη διαδικασία δεν συμμετείχε ο Εστεμπάν Οκόν της Alpine που είχε σύγκρουση στην 3η περίοδο των ελεύθερων δοκιμών και δεν είχε έτοιμο το μονοθέσιό του. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 22.30 την Κυριακή και θα μεταδοθεί από την COSMOTE TV και την ERT.

Τα αποτελέσματα των κατατακτήριων δοκιμών:


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0