Καρώ Σημαία

Formula 1: Συγκλονιστική μάχη ως το φινάλε Φερστάπεν – Λεκλέρ με θριαμβευτή τον Ολλανδό Παγκόσμιο πρωταθλητή (video)

Formula 1: Συγκλονιστική μάχη ως το φινάλε Φερστάπεν – Λεκλέρ με θριαμβευτή τον Ολλανδό Παγκόσμιο πρωταθλητή (video)

Η νέα εποχή της Formula 1 φέρνει και νέους μονομάχους. Η εποχή που όλοι περιμέναμε, των ΦερστάπενΛεκλέρ φαίνεται ότι ήρθε αφού για 2ο σερί αγώνα οι δυο τους πάλεψαν μέχρι το τέλος. Στο Μπαχρέιν το πρόβλημα στο μονοθέσιο του Ολλανδού μας στέρησε συγκλονιστικό φινάλε, το οποίο ζήσαμε στη Τζέντα με τον Παγκόσμιο πρωταθλητή να κάνει προσπέρασμα νίκης.

Γράφει ο Κώστας Ψάρρας

Και ο 2ος αγώνας της σεζόν μας χάρισε σπουδαίες στιγμές και δημιουργεί προσδοκίες για μία αξέχαστη σεζόν. Ο Λεκλέρ με τον Φερστάπεν έδειξαν ότι θα δώσουν μάχη στα ίσα και θα προσφέρουν θέαμα σε όλους τους φιλάθλους της Formula 1. Στην πρεμιέρα νικητής ήταν ο Λεκλέρ, τώρα ήταν η σειρά του Ολλανδού να πανηγυρίσει την 21η νίκη της καριέρας του.

Η εκκίνηση του αγώνα έφερε το προσπέρασμα του Φερστάπεν έναντι του Σάινθ, ενώ ο poleman Πέρες κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον Λεκλέρ. Οι τέσσερις πήγαν έτσι μέχρι να έρθει η στιγμή των Pit stops. Εκεί η Ferrari μπλόφαρε στο team radio και είπε στον Λεκλέρ να μπει στα pit. Η Red Bull θέλησε να προλάβει και τράβηξε τον Πέρες στα pits αλλά είδε τη Scuderia να κρατάει έξω τον Μονεγάσκο. Αυτό δεν θα μάθουμε ποτέ αν θα ήταν υπέρ της Ferrari αφού λίγα μέτρα μετά, ο Λατίφι έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του και το αυτοκίνητο ασφαλείας βγήκε στην πίστα.

Αυτό ήταν καταστροφή για τον Πέρες που είδε τους Λεκλέρ, Φερστάπεν και Σάινθ να μπαίνουν στα Pits και να προλαβαίνουν να βγουν μπροστά. Για την ακρίβεια ο Σάινθ βγήκε στο πλάι του Πέρες με τον Μεξικανό να τον ωθεί εκτός πίστας για να κρατήσει τη θέση. Η Red Bull ζήτησε από τον Μεξικανό να δώσει πίσω τη θέση για να μην κινδυνεύσει με ποινή.

Η διαφορά των δύο πρώτων έμενε σταθερή στο 1,5 δευτερόλεπτο και φαινόταν ότι ο Ολλανδός περίμενε την ευκαιρία για να μειώσει και να επιτεθεί. Στις πίσω θέσεις, ο Χάμιλτον είχε καταφέρει να βρεθεί στην 6άδα αλλά δεν είχε κάνει ακόμη το Pit stop του. Ο Βρετανός περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να περάσει από τη σκληρή γόμα στη μέση. Αυτή η στιγμή δεν ήρθε ποτέ και ο λόγος είναι ότι όταν εγκατέλειψαν Ρικιάρντο και Αλόνσο, η Mercedes καθυστέρησε ελάχιστα να του δώσει εντολή να μπει στα pits, με αποτέλεσμα ο Χάμιλτον να μείνει έξω και στη συνέχεια να δει το pit lane κλειστό αφού ο Αλόνσο σταμάτησε ακριβώς στην είσοδο. Όταν έφυγε η ένδειξη του εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας ήταν αργά για τον Χάμιλτον  ο οποίος κατάφερε να πάρει το βαθμό της 10ης θέσης.

Όταν καθαρίστηκε η πίστα, άρχισε η επική μονομαχία Λεκλέρ – Φερστάπεν. Ο Ολλανδός ξεκίνησε τις επιθέσεις στην πίσω ζώνη DRS, πέρασε τον Μονεγάσκο αλλά όπως έγινε και στο Μπαχρέιν, ο πιλότος της Ferrari αντεπιτέθηκε και έμεινε πρώτος. Ο Ολλανδός θέλησε να αλλάξει τακτική και να περάσει στον επόμενο γύρο αλλά λίγα μέτρα πιο μετά ώστε να μην του δώσει την ευκαιρία να απαντήσει. Το μπλοκάρισμα στα ελαστικά του φάνηκε ότι θα τον θέσει εκτός μάχης αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Τρεις γύρους πριν το τέλος έκανε την τελική επίθεση και αυτή τη φορά ήταν επιτυχημένη. Ο Λεκλέρ δεν τα παράτησε όμως δεν έφτασε ποτέ σε θέση να βρεθεί στο πλάι του αντιπάλου του λόγω της υψηλότερης τελικής ταχύτητας της Red Bull.

Οι δυο τους έδωσαν σπουδαία μάχη και ήταν εξαιρετικός και ο τρόπος που ο ηττημένος σε αυτήν, Λεκλέρ, αντιμετώπισε τον νικητή στο τέλος του αγώνα. Του έδωσε συγχαρητήρια για τη μάχη η οποία θα συνεχιστεί στον επόμενο αγώνα στην Αυστραλία που έρχεται σε δύο εβδομάδες.

Το βάθρο συμπλήρωσε ο Σάινθ ενώ πίσω από τον Πέρες τερμάτισε ο Ράσελ που έδωσε και πάλι σημαντικούς βαθμούς στη Mercedes η οποία υστερεί σημαντικά σε ρυθμό στους πρώτους αγώνες της σεζόν.

H βαθμολογούμενη δεκάδα του αγώνα στη Σαουδική Αραβία:

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0