Καρώ Σημαία

Formula 1: Ταχύτερος ο Λεκλέρ στις ελεύθερες δοκιμές – Επίθεση με drone δέχτηκε πετρελαϊκή εγκατάσταση κοντά στην πίστα της Τζέντα (Video)

Formula 1: Ταχύτερος ο Λεκλέρ στις ελεύθερες δοκιμές – Επίθεση με drone δέχτηκε πετρελαϊκή εγκατάσταση κοντά στην πίστα της Τζέντα (Video)

Η δράση στη Formula 1 πέρασε σε δεύτερη μοίρα αφού κατά τη διάρκεια της πρώτης περιόδου των ελεύθερων δοκιμών στη Σαουδική Αραβία, αντάρτες της Υεμένης βομβάρδισαν με drone εγκαταστάσεις της Aramco  που βρίσκονταν σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από την πίστα. Με καθυστέρηση 15 λεπτών άρχισε η 2η περίοδος.

Γράφει ο Κώστας Ψάρρας

Η έκρυθμη κατάσταση στη Σαουδική Αραβία προκάλεσε μεγάλη ανησυχία και στη Formula 1. Κατά τη διάρκεια της πρώτης περιόδου ο Μαξ Φερστάπεν ανέφερε ότι υπάρχει καπνός στον αέρα και αυτός ερχόταν από την εγκατάσταση της Aramco η ο οποία βομβαρδίστηκε από drone των Χούτι οι οποίοι ανέλαβαν την ευθύνη.

Οι πιλότοι και οι αγωνιστικοί διευθυντές είχαν συνάντηση με τον Στέφανο Ντομενικάλι και εξέφρασαν την ανησυχία τους για την ασφάλειά τους, αλλά υπήρξαν διαβεβαιώσεις ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά και έτσι με 15λεπτη καθυστέρηση άρχισε και το Free Practice 2.

Στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών η πλειοψηφία των πιλότων προτίμησε να κινηθεί με περισσότερα καύσιμα για το μεγαλύτερο μέρος της διαδικασίας και έτσι ανακατεύτηκε αρκετά η τελική κατάταξη. Ο άτυχος της ημέρας ήταν ο Κέβιν Μάγκνουσεν ο οποίος λίγες ημέρες μετά την 5η θέση στο Μπαχρέιν έχασε όλο το 60λεπτο λόγω προβλήματος στο μονοθέσιο του.

Ο Μαξ Φερστάπεν κρατούσε μέχρι το τέλος την πρώτη θέση παρά το ότι ο καλύτερος χρόνος του έγινε με τη σκληρή γόμα. Ο Λεκλέρ κατάφερε να τον ξεπεράσει ενώ και ο Μπότας έκανε έναν γρήγορο γύρο στο τέλος και… σκαρφάλωσε στην 3η θέση.

Τα αποτελέσματα της πρώτης περιόδου των ελεύθερων δοκιμών στο GP της Σαουδικής Αραβίας:

Στη δεύτερη περίοδο και πάλι ο Λεκλέρ ήταν ο ταχύτερος αλλά 15 λεπτά πριν το τέλος της διαδικασίας είχε επαφή με τον τοίχο και έτσι επέστρεψε στο γκαράζ της ομάδας του. Το ίδιο συνέβη και με τον Σάινθ που έκανε τον τρίτο ταχύτερο γύρο αλλά και αυτός είχε επαφή με τον τοίχο. Στη Red Bull δεν μπόρεσαν να βρουν καθαρό γύρο με τη μαλακή γόμα και ο Φερστάπεν έμεινε 2ος. Χάμιλτον και Ράσελ ήταν και πάλι μισό δευτερόλεπτο πιο αργοί από τον Λεκλέρ. Πρόβλημα αντιμετώπισε και πάλι ο Μάγκνουσεν και σταμάτησε λόγω προβλήματος στο μοτέρ της Ferrari ενώ το ίδιο συνέβη και με τον Τσουνόντα της Alpha Taurι.

Τα αποτελέσματα της 2ης περιόδου

 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0