Καρώ Σημαία

Formula 1: Η Ferrari είναι εδώ! Pole position για τον Λεκλέρ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος

Formula 1: Η Ferrari είναι εδώ! Pole position για τον Λεκλέρ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος

Αυτό που φαινόταν από πέρυσι ότι η Ferrari έχει ρίξει όλο το βάρος στο μονοθέσιο του 2022, επιβεβαιώθηκε στην πρώτη «μάχη» κατατακτήριων δοκιμών. Ο Λεκλέρ ήταν ο ταχύτερος όλων αφήνοντας στη 2η θέση τον Φερστάπεν και στην 3η τον teammate του, Κάρλος Σάινθ.

Γράφει ο Κώστας Ψάρρας

Εξαιρετική πρεμιέρα για τη Scuderia Ferrari στο Μπαχρέιν που κατάφερε να πάρει την 1η και την 3η θέση, αφήνοντας υποσχέσεις για μία ανταγωνιστική σεζόν. Ο Μαξ Φερστάπεν θα εκκινήσει 2ος, ενώ η Mercedes δεν μπόρεσε να έχει το ρυθμό των πρωτοπόρων και το μόνο που κατάφερε ήταν να πλασαριστεί στην 5η θέση με τον Χάμιλτον.

Η σεζόν άρχισε ιδανικά με αρκετές νέες εισόδους στην πρώτη δεκάδα. Και ο Βάλτερι Μπότας με Alfa Romeo, αλλά και ο Κέβιν Μάγκνουσεν με Haas έκαναν αίσθηση με την απόδοσή τους. Αντίθετα απογοητευτική ήταν η πρώτη εμφάνιση της νέας McLaren με τον Ρικιάρντο να μένει εκτός από το Q1 και τον Νόρις να τερματίζει στην 13η θέση.

Η φετινή αλλαγή στους κανονισμούς που δεν υποχρεώνει τους πιλότους της πρώτης δεκάδας να εκκινούν με τα ελαστικά του Q2 μας έδωσε τη δυνατότητα να δούμε διαφορετικές στρατηγικές από τις ομάδες. Όλοι θέλησαν να κρατήσουν ένα φρέσκο σετ μαλακής γόμας για να εκκινήσουν με αυτό τον αγώνα. Έτσι στο Q3 οι δύο Mercedes προτίμησαν να βάλουν χρησιμοποιημένο σετ στην πρώτη τους προσπάθεια και στην πραγματικότητα δεν ενεπλάκησαν ποτέ στη μάχη της Pole position.

Οι δύο Ferrari έκαναν εξαιρετικούς γύρους και Σάινθ – Λεκλέρ βρέθηκαν στο 1-2, με τον Φερστάπεν να είναι στην 3η θέση. Όλα όμως κρίθηκαν στη δεύτερη προσπάθεια. Εκεί ο Σάινθ δεν κατάφερε να βελτιώσει το χρόνο του και είδε τον Λεκλέρ να τον ξεπερνάει. Ο Φερστάπεν πέρασε τον Ισπανό αλλά έμεινε 123 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω από τον Μονεγάσκο. Αυτή ήταν η 10η Pole position για τον Λεκλέρ που δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την πρόοδο που έχει το μονοθέσιο της Ferrari μετά από 2 δύσκολα χρόνια.

 

Μπορεί στη Ferrari να έχουν κάθε λόγο να είναι ευτυχισμένοι, όμως η ομάδα που έχει τη μεγαλύτερη εξέλιξη είναι η Haas. Πέρυσι ήταν με διαφορά η τελευταία στο grid και φέτος είδε τον Κέβιν Μάγκνουσεν να βρίσκεται στην 7η θέση.

Τα αποτελέσματα των κατατακτήριων δοκιμών στο Μπαχρέιν

Ο πρώτος αγώνας της σεζόν θα αρχίσει την Κυριακή στις 17.00 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την Cosmote Tv και την ERT.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0