Καρώ Σημαία

Formula 1: Με το… δεξί στις ελεύθερες δοκιμές ο Μαξ Φερστάπεν! (video)

Formula 1: Με το… δεξί στις ελεύθερες δοκιμές ο Μαξ Φερστάπεν! (video)
Η νέα εποχή της Formula 1 είναι εδώ. Με τα ολοκαίνουργια μονοθέσια, οι 20 πιλότοι ολοκλήρωσαν τις δύο πρώτες περιόδους ελεύθερων δοκιμών στο Μπαχρέιν, με τον Μαξ Φερστάπεν να συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε πέρυσι.

Γράφει ο Κώστας Ψάρρας

Μετά από 3,5 μήνες οι φίλοι της Formula 1 είχαν και πάλι τη δυνατότητα να δουν τα νέα μονοθέσια να μπαίνουν στην πίστα. Ο πρώτος αγώνας της σεζόν θα διεξαχθεί την Κυριακή στην πίστα του Μπαχρέιν και τα πρώτα συμπεράσματα από τις ελεύθερες δοκιμές δείχνουν ότι Red Bull και Ferrari ξεκινούν από τη θέση του φαβορί.

Στην πρώτη περίοδο άπαντες έψαξαν το στήσιμο των μονοθεσίων τους και όχι να κάνουν τους ιδανικούς χρόνους. Ο Πιερ Γκασλί ήταν αυτός που έκανε την… έκπληξη με τον ταχύτερο χρόνο αλλά ήταν ξεκάθαρο ότι στη 2η περίοδο θα βλέπαμε διαφορετικά πράγματα.

Τα αποτελέσματα της πρώτης περιόδου στο Μπαχρέιν

Από τις χειμερινές δοκιμές φαινόταν ότι η Red Bull είχε ένα μικρό προβάδισμα έναντι της Ferrari ενώ η Mercedes έψαχνε να αντιμετωπίσει τα θέματα με τις αναπηδήσεις στις ευθείες. Αυτή ήταν και η εικόνα στη 2η περίοδο. Ο Μαξ Φερστάπεν έκανε τον ταχύτερο γύρο, με τον Λεκλέρ να τον ακολουθεί σε απόσταση 87 χιλιοστών του δευτερολέπτου. Ο Λιούις Χάμιλτον παραπονέθηκε ουκ ολίγες φορές για το στήσιμο του μονοθεσίου του και αρκέστηκε στην 9η θέση, με τον Teammate του, Τζορτζ Ράσελ να τα πηγαίνει εμφανώς καλύτερα.

Τα αποτελέσματα της 2ης περιόδου των ελεύθερων δοκιμών στο Μπαχρέιν

Οι επίσημες διαδικασίες έρχονται το Σαββατοκύριακο με τη «μάχη» των κατατακτήριων δοκιμών να αρχίζει τα Σάββατο στις 17.00. Την ίδια ώρα την Κυριακή θα σβήσουν τα πρώτα κόκκινα φώτα της σεζόν. Και φέτος η τηλεοπτική μετάδοση στην Ελλάδα είναι στην COSMOTE TV και την ΕΡΤ.

Δείτε το επίσημο σήμα του φετινού πρωταθλήματος:


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0