Καρώ Σημαία

Formula 1: Πρωταθλητής… Instagram σε ακολούθους και χρήματα ο Χάμιλτον!

Formula 1: Πρωταθλητής… Instagram σε ακολούθους και χρήματα ο Χάμιλτον!

Τα πιθανά κέρδη των αστεριών της Formula 1 από το Instagram αποκαλύφθηκαν – και δεν αποτελεί έκπληξη να βλέπουμε τον Λιούις Χάμιλτον να βγαίνει μπροστά.

Παρά την απώλεια του Πρωταθλήματος από τον Μαξ Φερστάπεν στο συναρπαστικό φινάλε της σεζόν του 2021, ο Χάμιλτον παραμένει το μεγαλύτερο όνομα της Formula 1. Το ενδιαφέρον για το άθλημα έχει εκτοξευθεί ως αποτέλεσμα του Grand Prix του Άμπου Ντάμπι και της κούρσας για τον τίτλο που προηγήθηκε, μαζί με πολλούς άλλους παράγοντες, όπως η δημοφιλής σειρά του Netflix Drive to Survive.

Τα δεδομένα δείχνουν ότι η F1 είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο άθλημα πρωταθλήματος στον κόσμο και αυτή τη στιγμή κατέχει το υψηλότερο ποσοστό συμμετοχής μετά από οποιοδήποτε σημαντικό άθλημα.

Η δημοτικότητα του πρωταθλητή Φερστάπεν στο Instagram έχει σχεδόν διπλασιαστεί τον τελευταίο χρόνο και ο Ολλανδός έχει πλέον σχεδόν οκτώ εκατομμύρια ακόλουθους στην πλατφόρμα. Ωστόσο, αυτό παραμένει κάποια απόσταση πίσω από τον αντίπαλό του Χάμιλτον, ο οποίος έχει σχεδόν 27 εκατομμύρια στον λογαριασμό του!

Η ανάπτυξη του μηχανοκίνητου αθλητισμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σημαίνει ότι οι οδηγοί είναι σε θέση να μεγιστοποιήσουν την υποστήριξη στις διάφορες πλατφόρμες τους. Θα κερδίζουν πολύ περισσότερα από τις αναρτήσεις που χορηγούνται στο Instagram, εάν το επιθυμούν.

Ο Χάμιλτον ήταν ήδη στην πρώτη δεκάδα των αθλητών με τα υψηλότερα κέρδη στον πλανήτη από τον Μάρτιο του περασμένου έτους, με το Forbes να τοποθετεί την καθαρή του αξία στα 82 εκατομμύρια δολάρια, με τα 12 εξ αυτών να προέρχονται από συμφωνίες χορηγίας.

Μια μελέτη επίσης από την Click4Reg Private Plates δείχνει ότι οι συνάδελφοι οδηγοί του Βρετανού θα μπορούσαν να προλάβουν τη διαφορά.

Σύμφωνα με αυτή, το δυναμικό κερδών του Φερστάπεν στο Instagram έχει αυξηθεί κατά 98 τοις εκατό από την αρχή της σεζόν του 2021, ενώ ο συμπαίκτης Πέρες της Red Bull έχει σημειώσει άνοδο 115%.

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0