Καρώ Σημαία

Τέλος η F1 από την Ρωσική τηλεόραση - Αναστολή και της υπηρεσίας F1 TV

Τέλος η F1 από την Ρωσική τηλεόραση - Αναστολή και της υπηρεσίας F1 TV

Η Formula 1 προέβη στην διακοπή της συνεργασίας της με το ρωσικό δίκτυο Match TV ενώ παράλληλα προχωρά και στην απαγόρευση πρόσβασης των Ρώσων πολιτών στο κανάλι F1 TV, δίνοντας συνέχεια στην πλήρη αντίθεση της με την εισβολή στην Ουκρανία.

Πριν από δύο εβδομάδες, η Formula 1 εντάχθηκε στον μεγάλο αριθμό πρωταθλημάτων και διοικητικών οργάνων που μεταφέρουν εκδηλώσεις εκτός Ρωσίας μετά την εισβολή της χώρας στην Ουκρανία, ακυρώνοντας το προγραμματισμένο ρωσικό Grand Prix του Σεπτεμβρίου στο Σότσι, τερματίζοντας μία συμφωνία αξίας 40 εκατομμυρίων λιρών ωστόσο δεν έμεινε μόνο σε αυτό.

 

Όπως ανακοινώθηκε, η συμφωνία της με τον ραδιοτηλεοπτικό ρωσικό φορέα Match TV (η οποία είχε ισχύ έως το 2023), τερματίστηκε πράγμα που σημαίνει ότι οι αγώνες της F1 δεν θα μεταδίδονται πλέον στη Ρωσία. Επιπλέον όσον αφορά την διαθεσιμότητα της υπηρεσίας F1 TV στη χώρα, αυτή παύει πλέον να υφίσταται. Οι θαυμαστές του πρωταθλήματος δεν θα μπορούν να εγγραφούν πλέον στην υπηρεσία streaming της Formula 1 και δεν θα έχουν κανένα νόμιμο μέσο για να παρακολουθήσουν τα Grand Prix αυτή τη σεζόν. Το Match TV είναι ο επίσημος αθλητικός τηλεοπτικός φορέας της Ρωσίας και ιδρύθηκε με προεδρικό διάταγμα το 2015 σε συνεργασία με την Gazprom Media.

Η ενέργεια αυτή, ήρθε ως συνέχεια της ανακοίνωσης της FIA ότι δεν θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στη Ρωσία ή τη Λευκορωσία μετά από έκτακτη συνεδρίαση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, ωστόσο οι οδηγοί από αυτά τα έθνη θα μπορούν να συνεχίσουν να αγωνίζονται υπό ουδέτερη σημαία.

Πολλές εθνικές αρχές όμως, συμπεριλαμβανομένου και του Motorsport UK, ανέλαβαν τα δικά τους μέτρα ανακοινώνοντας απαγορεύσεις σε οδηγούς από αυτές τις χώρες που αγωνίζονται σε αγώνες υπό τη δικαιοδοσία του. Η Haas ανακοίνωσε το Σαββατοκύριακο ότι τερμάτισε το συμβόλαιο του Μάζεπιν, καθώς και ότι έληξε τη συμφωνία με τον χορηγό Uralkali. Οι κυρώσεις αυτές σηματοδοτούν το τέταρτο και τελευταίο βήμα της Formula 1 στην διακοπή της θέασης του αθλήματος στη Ρωσία.

Αντώνης Κεφαλωνίτης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0