Καρώ Σημαία

Formula 1: Στο πλευρό του Λατίφι ο Χάμιλτον

Formula 1: Στο πλευρό του Λατίφι ο Χάμιλτον

Ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Mercedes, Λιούις Χάμιλτον εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον Νικολά Λατίφι για τις επιθέσεις που δέχτηκε μετά τον τελευταίο αγώνα του 2021 στο Άμπου Ντάμπι.

Ο Μαξ Φερστάπεν έγινε παγκόσμιος πρωταθλητής και εκθρόνισε τον Λιούις Χάμιλτον, όμως δεν θα το είχε καταφέρει αν ο Νικολά Λατίφι δεν είχε ατύχημα 5 γύρους πριν από το τέλος.

Ο Καναδός οδηγός της Williams, προσέκρουσε στις μπαριέρες ενώ προσπαθούσε να περάσει τον Μικ Σουμάχερ και η αλληλουχία των γεγονότων που ξεκίνησε μετά από αυτό το λάθος έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις, με αρκετούς υποστηρικτές του Χάμιλτον να στέλνουν στον Λατίφι απειλές για τη ζωή του.

Ο Λιούις Χάμιλτον εξέφρασε την αντίθεσή του στην ανεπίτρεπτη αυτή συμπεριφορά και αποκάλυψε πως είχε ο ίδιος επικοινωνία με τον Καναδό και δήλωσε σχετικά:

«Συνολικά δεν πιστεύω πως έχει γίνει αρκετή δουλειά για να αποτραπούν τέτοιες καταστάσεις από τις πλατφόρμες των social media. Πρέπει να ασκήσουμε πίεση να γίνουν αλλαγές. Η ψυχική υγεία είναι πολύ σημαντική και σε αυτές τις πλατφόρμες κόσμος δέχεται λεκτικές επιθέσεις και απειλές που δεν τις αξίζει.

Οπότε, αυτό δεν πρέπει να γίνεται ανεκτό. Επικοινώνησα με τον Νικολά και έχει την πλήρη στήριξή μου και ξέρω πόσο δύσκολο είναι να βρίσκεσαι σε αυτήν τη θέση. Είναι σημαντικό για εκείνον να γνωρίζει πως έχει την πλήρη στήριξη από τον περίγυρό του. Από την άλλη πλευρά, όμως, βλέπουμε πως υπάρχει τεράστιο πάθος για το σπορ. Αυτό είναι που κάνει τη Formula 1 τόσο ξεχωριστή. Όμως πρέπει να μετατρέπουμε το πάθος αυτό σε θετική ενέργεια και όχι αρνητική».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0