Καρώ Σημαία

Formula 1: Στις 18 Μαρτίου οι αποφάσεις για το Grand Prix του Άμπου Ντάμπι, κρίνεται το… μέλλον του Χάμιλτον!

Formula 1: Στις 18 Μαρτίου οι αποφάσεις για το Grand Prix του Άμπου Ντάμπι, κρίνεται το… μέλλον του Χάμιλτον!

Η FIA ξεκίνησε έρευνες για τα γεγονότα που συνέβησαν στο τελευταίο Grand Prix του 2021. Στις 18 Μαρτίου θα βγει η απόφαση που μπορεί να… ανατρέψει τα πάντα! Στον «αέρα» το μέλλον (και 70 εκάτομμυρια λίρες συμβόλαιο) του Λούις Χάμιλτον.

Οι έρευνες για το τελικό πόρισμα του αποτελέσματος έχουν ήδη ξεκινήσει και ο Χάμιλτον θα περιμένει… περίπου δύο μήνες ακόμα για να καταλήξει στην τελική απόφαση που αφορά το μέλλον του στο κόσμο της Formula 1. Με τον Βρετανό πιλότο να σκέφτεται σοβαρά, να αποσυρθεί από την ενεργό δράση προκαλώντας... «τρομακτικές» εξελίξεις στο κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. 

Παρόλα αυτά, ο Τότο Βολφ της Mercedes θα συναντηθεί με τον νέο πρόεδρο της FIAΜοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ στις 14/1. Αναφορικά, με τη συνέχεια του 37άχρονου Άγγλου που δεν κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα για 8η συνεχόμενη φορά. 

Το πρωτάθλημα της Formula 1 ολοκληρώθηκε με τον πιο απίθανο τρόπο, κάνοντας τους φιλάθλους του σπορ αλλά και όχι μόνο να συζητούν επί μέρες την τρομερή νίκη του Μαξ Φερστάπεν, αλλά και την απόφαση του Μάικλ Μάσι να φέρει το αυτοκίνητο ασφαλείας στα pit στον προτελευταίο γύρο (57ο) με αποτέλεσμα να δώσει την ευκαιρία στον Ολλανδό πιλότο να κατακτήσει το πρώτο του Grand Prix.

Με την Mercedes να είναι απογοητευμένη, εξετάζοντας ενδεχόμενο ένστασης και την FIA να δηλώνει τότε, ότι θα διεξάγει έρευνα σχετικά με όσα έγιναν στη κούρσα του Άμπου Ντάμπι.

Όπερ και εγένετο! Στις 10 Ιανουαρίου η FIA ξεκίνησε τις έρευνες, με τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση να είναι, ο Μάικλ Μάσι αλλά και οι ομάδες-οδηγοί που θα καταθέσουν στην παγκόσμια ομοσπονδία. Την υπόθεση έχει αναλάβει ο διευθυντής μηχανοκίνητου αθλητισμού, Πίτερ Μπάιερ.

Επιπροσθέτως, ο νέος πρόεδρος της FIAΜοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ, θα είναι άμεσο μέλος και θα λύσει το θέμα από τα κεντρικά γραφεία της Γενεύης. Δηλώνοντας πως η έρευνα θα είναι λεπτομερής, αντικειμενική και διαφανής

Αναλυτικότερα, «Ο νέος πρόεδρος της FIA, Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ, συμβουλεύεται όλες τις ομάδες της Formula 1 για διάφορα ζητήματα, ανάμεσά τους και για όσα έγιναν στο Grand Prix του Άμπου Ντάμπι. Στις 19 Ιανουαρίου η ατζέντα περιλαμβάνει την χρήση του Αυτοκινήτου Ασφαλείας. Αυτό το ζήτημα θα συζητηθεί με όλους τους οδηγούς της Formula 1. Το αποτέλεσμα που θα προκύψει θα παρουσιαστεί τον Φεβρουάριο στις ομάδες και οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν στο Μπαχρέιν στις 18 Μαρτίου. Ο πρόεδρος της FIA ζήτησε προτάσεις για να βελτιστοποιηθεί η οργάνωση του πρωταθλήματος για το 2022» ήταν η σχετική ανακοίνωση της ομοσπονδίας αναφορικά με τα γεγονότα. 

Φοίβος Πεφάνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0